csütörtök, január 02, 2014

Januári ajánló

Arra gondoltam, hogy összegyűjtöm az eddigi olyan bejegyzéseimet a blogból, amik idén januárban is jól jöhetnek. Visszatekintés és remélhetőleg pár hasznos tipp is akad köztük ;)

January

  1. Január: havi teendők
  2. Hamarosan január 6-a is van és ez a karácsonyi ünnepkör lezárása, ezután pedig már a Farsang jön!
    • Mi idén is itthon fogunk farsangozni: egyik szombatot kijelöljük és akkor kicsit bulizunk ami abból áll, hogy készítek fánkot, a gyerekek pedig válogathatnak (azaz kipróbálhatnak mindent) a jelmezeink közül (pár jelmez felgyűlt az évek alatt, biztos akad még ami jó rájuk), valamint gyerekzenékre táncolunk/nak. Megjegyzés: Sajnos a linkelt bejegyzésnél sok kép nem látszik (legalábbis erről a gépről nem látom), amint lesz saját gépem utánanézek a problémának.
  3. Farsang ide vagy oda azért a január, az új év kezdete remek alkalom a fogadalmakra és úgy általában is arra, hogy papírjainkat rendszerezzük. Feladatok felírására ajánlom laminálógéppel nem rendelkezőknek az ál-laminálást.
    • Rendszerezni családanyaként pedig leginkább a mindennapi életet feladatunk, ehhez gyújt nagy segítséget a háztartási napló amit nem szükséges feltétlenül azonnal egyszerre összeállítani; egyszerűen csak írjuk fel a fontos dolgokat, tudnivalókat lapokra, fűzzük le és szépen apránként magától is kialakul a napló. Ugyanígy érdemes mindig kiegészíteni amikor csak adódik valami újabb fontosság életünkben és át is nézni -például pont így év elején- hogy minden információ pontos-e, nem változott-e valami?
  4. Januárban -vagy december végén- állítom össze a naptáramat is. Utóbbi években Cozit használok (mobilon és interneten amikor van itthon működő gépünk), de mivel papíron még mindig jobban szeretek tervezni (mert jobban átlátom), ezért szoktam egy pótnaptárat is venni, amit így használok fel. A naptár megírásához, azaz ahhoz, nehogy kihagyjak bármi fontosat pedig naptártervezőt használok.
  5. Hamarosan újra kezdődik az iskola és óvoda, bölcsi már a héten is van (bár nálunk minden gyerek még itthon van), szóval érdemes az otthonról való kimozdulásokra (oviba, iskolába, bölcsibe rohanni a gyermekkel majd gyermekért) is felkészülni -ehhez most a táskarendezőt ajánlom (elő is keresem és bepakolok előre hétfőnagyobbat mint amúgy)

Boldog Új Évet, boldog januárt! :)Print


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...