csütörtök, november 28, 2013

Elf on the shelf {avagy} Manó a polcon

Ez is amerikai "találmány", lássuk, miről is szól?

elf-snow-angel
forrás

Karácsony előtt a Mikulás egy manót (elf) küld a családokhoz akinek az a feladata, hogy megfigyelje a gyerekeket, jól viselkednek-e? Lányegében ugyanazt csinálja, amit a Mikulás, valószínűleg csak azért van pluszban manó is, hogy az öreg Mikulás minden kisgyereknél tudja biztosra, jók voltak-e vagy rosszak?

A manó mikor a családhoz kerül arra vár, hogy nevet adjanak neki, így kapja meg a varázserejét. A nevet közösen adhatják neki a gyerekek, de megérinteniük nem szabad a manót, mert akkor elveszti azonnal a varázserejét.
A manó minden nap elbújik valahova a lakásban és onnan lesi a gyerekeket. A kicsik pedig minden reggel megkereshetik, hol rejtőzik a manó?
Éjjelente pedig, amikor már mindenki alszik, elrepül vissza az Északi sarkra a Télapóhoz hogy jelentse, milyenek voltak aznap a gyerekek. Persze amikor még bárki is ébren van, akkor nem mozog, nem beszél a manó.
Végül Karácsony napján vesz búcsút a családtól és repül vissza végleg (következő Karácsony előttig) a Télapóhoz.

A hagyomány szerint ez a dolga, és külföldön számos oldal foglalkozik azzal, hogy ötletket adjon, hova és hogyan rejtse el a gondos anyuka a kismanót.
Itthon azonban, ha beveztnénk cslaádunkban az adventi manókeresést, kiegészíthetjük akár azza is, hogy a manónál legyenek az adventi ajándékok. Nálunk például régóta van egy édes mackós adventi naptár, ami eleinte elég volt, mikor csak egy gyermekünk volt, de most már három kisgyermek aznapi adventi ajándékának kellene beleférnie... Tavaly rákötöttem a macikra a nagyobb csomagot ami az apró meglepetést rejtette, de idén kipróbáljuk a manós keresést -olvastam valahol, hogy az is remek adventi ajándék, ha kincsestérkép-szerűen kell a gyerkőcöknek megkeresniük az aznapi apróságot. Ez kombinálva azzal, hogy a manó is pluszban figyeli, jók-e érdekes kombináció.

4addc5706fbc056030823e41218e0ffd
forrás

Tudnivalók:
http://www.elfontheshelf.com/content/about-us
Ötletek, hova bújjon a manó:
Külföldi megvásárolható szettek:

156570524515997173_7xQaD1J2_c
forrás


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...