kedd, november 26, 2013

Csak1tipp: Gyors hűtőfürdő

Ez is eljött -megint sajnos. Újfent belázasodott egyik gyermekünk. Szerencsére nem vészes, de a mai napon többször is szükség volt lázcsillapításra. Ezekben a helyzetekben szeretjük -ha lehet- elkerülni a gyógyszer (lázcsillapító) adását, hiszen mégiscsak jobb, ha természetes módszerrel megy le a gyermek láza. Gyermekorvosunk is pártolja a hűtőfürdőztetést, ami sokszor beválik (persze amikor nem, vagy amikor eleve úgy rázza a gyermeket a hideg, akkor szirupot vagy kúpot kap)
Viszont a hűtőfürdőztetés sem kell (amennyire tudom nem is szabad) hogy sokáig tartson. A kádat feltölteni vízzel egy rövid fürdőnyi időre -pláne amikor viszonylag gyorsan megy fel a gyermek láza és rosszabbodik az állapota, kedve,- macerás szerintem. Hajnalban, éjszaka pláne az (amikor arra ébredünk, hogy lázas a gyermek és cselekedni kell). Erre találtam ki a dézsázást. Nagyobb, lavórba, gyerekkádba már nem férő gyermekeknél használjuk. (A gyerekkádat már leselejtesztük, túl nagy volt, ezt a dézsát meg tavasszal és nyáron, no meg őszi-téli lázmentes időben másra is tudom használni).
A dézsa egy sima, általában ruhatárolásra javasolt műanyag kosárszerűség ami a legtöbb hiperben kapható. Kiválóan tölthető vízzel, mérete akkora, hogy ülni benne felhúzott lábakkal a 8 évesem is tudna (bár ő kis termetű)
Ezt töltjük fel vízzel amikor kell és ebbe megy a lázas csöppség.
Nem spanyolviasz ez sem, biztosan sokan mások is hasonlót alkalmaznak, de hátha valakinek jól jön e tipp.Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...