kedd, október 01, 2013

Top10 dolog a pelenkázó táskába

A pelenkázó táska fontos része a kisbabás mindennapoknak. Még a legrövidebb sétákra is sokszor magunkkal visszük, mert ha kisgyerekkel vagyunk, sok mindenre fel kell készülni. 
Mik azok a dolgok, amik jók, ha benne vannak a gyermek életkorától függetlenül?
  1. nedves törlőkendő -olyan helyes kis úti verziója, ami kisebb, mint a műanyag dobozba rakható otthoni társa. Ha kisbabánk van, akkor popsitörlésre, ha nagyobb gyermekünk, akkor kéz- és arctörlésre kiváló.
  2. kézfertőtlenítő gél -ha kisbabánk van, akkor nem neki, hanem nekünk kell ez, hogy ha utazunk, játszóterezünk vagy bármi más miatt piszkos lesz a kezünk, meg tudjuk törölni. Nagyobb gyermekeknél már használhatjuk az ő kezeikre is ha nincs lehetőségünk kézmosásra (vigyázat! homokos kézre nagyon nem ajánlott! Ha homokozott a gyermek, előbb a fent említett nedves törlőkendőt alkalmazzuk, és utána ezt)
  3. papírzsepi -evidens, hogy kell: orrot fújni, megtörölni, kezet is, ha nincs kéztörlő a kézmosás utánra.
  4. kis törlőkendő -sima, nem nedves. Lehet egy kisméretű törölköző vagy kisebbre vágott tetrapelenka is (de egész pelus is lehet, ha befér a táskába). Számtalanszor jól jöhet, nálam általában egy mini törölköző lapul, ami szintén kéztörlésre, da arcra is remek, vagy ha olyasmit öntenek ki valahol a gyerekek, amit sos-ben fel kell törölnöm, akkor hatékonyabb, mint a papírzsepi.
  5. toll, papír -anyukaként annyi mindenre kell figyelni, plusz szülés után és szoptatás alatt másként fog az ember agya, könnyebben elfelejthetünk dolgokat. Például mondhat a kicsi egy édes aranyköpést is útközben, vagy valami más fontosat kell felírnunk, sőt, egyes ügyintézéseknél is nagyon előnyös tud lenni, ha van nálunk toll. Egyéb esetekre jól jöhet a mobiltelefonunk is, de a toll akkor is hazsnos tud lenni.
  6. kevés étel, ital -ha kisbabád van és szoptatod, akkor számodra fontos az étel-ital utánpótlás (főleg inni fontos eleget), ha nagyobbacska a gyerkőc, akkor pedig számára hasznos, ha van kéznél csak egy kevés rágcsálni- és/vagy innivaló. Amikor indulnánk haza a játszótérről de a gyerek hirtelen ráeszmél, hogy éhes/szomjas és nem hajlandó jönni, de a bolt messzebb van/sokan vannak/nem vittünk pénzt... Ha egy kindertojás belsőbe teszel pár szem kekszet is már elég, hozzá egy 2 decis ital is csodákat tehet akár Veled akár a gyerekkel ha szükséges :) kis helyen elfér és nagyon jól tud jönni!
  7. hosszabb útra ajánlom az alábbiakat: pelusosaknak pelenka, kis zacskó az elhasználtnak, törlőkendőt már írtam, popsikrémet mi nem használtunk minden peluscserénél. Nagyobbaknak, akik már szobatisztulnak hasznos lehet váltóruha a balesetek miatt és akár egy összehajtogatható útibili vagy wc-re papírülőke (patikákban is kapni, de sk is készíthető). Egy wc-re tehető takaró ülőke már régóta szobatiszta (lány)gyermekeknek is hasznos (zsepit pedig már szintén írtam).
  8. kis játék -ha van kedvenc, ami nélkül egy lépést sem tesz, akkor persze azt se hagyjuk otthon, ha cumizik, akkor azt visszük úgyis magunkkal, ha egyik sem jellemző gyermekünkre vagy nagyobb már, akkor is jól jöhet egy olyan játék ami kicsi, de lekötheti a gyermeket. Persze ha tudjuk, hogy a közeli játszótérre megyünk, akkor ez a kis játék átalakul homokozófelszereléssé, de egy biztos: gyermekkel ha megyünk bárhova is, valami játékot úgyis érdemes és vinni fogunk magunkkal. Érdemes pár kisebb játékot külön tárolni és induláskor bedobni a táskánkba (pl kis plüssfigura vagy műanyag figura, autó, stb)
  9. TAJ szám -a gyermek TAJ száma jó esetben nem fog kelleni, de ha bármi adódna, akkor azonnal kellhet, ezért fontos, hogy tudjuk. Nem hiszem, hogy jó ötlet az eredeti taj kártyát mindig és mindenhova magunkkal vinni -én tuti elhagynám- de lefénymásoltan vagy csak a számot felírni mindenképpen fontosnak tartom. Mellé érdemes írni a gyermekorvos számát is.
  10. Ha már TAj szám, akkor szükséges lehet mini útipatikát is magunkkal vinni. Egészen pontosan nem is patikát hanem csak egy vagy két szert, dolgot. Egy ragtapasz hasznos lehet, ha elesik a gyermek, ha szedünk valamilyen gyógyszert, akkor azt tegyük el magunknak (akár csak egy fejfájáscsillapítót, mert nagyon jól jöhet), de ha kicsink tud magára vigyázni és nekünk sem szokott fájni a fejünk, sem más gyógyszert nem szoktunk szedni, akkor hurrá, elég lesz 9 holmi is a táskánkba a kötelezőkön kívül (mint kulcs, személyil mobil, stb.)

Csak aztán úgy ne járjunk, mint az alábbi reklámban az elsőgyermekes anyuka ;)
Tipp: nézzétek meg a többi Luvs reklámot is a YouTube-on, nagyon viccesek!
és ha gyermeket hordoztok, befelé nézve tegyétek kérlek akár elől, akár háton (vagy csípőn) viszitek!


És számotokra mik a kihagyhatatlan holmik a pelenkázó táskából?


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...