kedd, október 15, 2013

Október 15.: A kézmosás világnapja



Ma már számtalan "verzióban" lehet kezet mosni, bár a gyermekek finommotorikus képessébgeit még mindig a sima szappannal történő kézmosás fejleszti, de használhatunk folyékony szappant vagy automatikus adagolós antibatkteriális változatot is. Bármit használunk is, érdemes a gyermeket megtanítani a helyes kézmosásra és betartatni vele. Mossunk inkább többször kezet mint túl kevésszer.

Nálunk mikor hazaérünk valahonnan a cipőlevétel -és kabátlevétel- után első teendőjük a kézmosás -ezután mehetnek csak be a lakás többi részére (nálunk is a bejárathoz legközelebbi ajtó a fürdőszobáé, így könnyebb betartaniuk a sorrendet). Már a bölcsisünk is szívesen mos kezet -nővéreinek áttörést az ovis mini mosdókagylók jelentették, de szívesen nézték Elmo tanítós videóját* is (ez egy Elmo film része) és volt, amikor a kádra rakható gyerek kézmosó jelentette a motivációt.


*A filmből csak ezt a részletet találtam meg YouTube-on, ez is angol és ami a lányaimnak az igazi motivációt jelentette az pont ezen rész után jön: amikor Elmo megkérdez pár gyermeket, ők hogyan mosnak kezet? Egy kisfiú precízen bemutatja, mennyire jól megmossa a keze minden részét.



És még egy remek cikk a kézmosásról a NLCafén




Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...