csütörtök, október 10, 2013

Halloween

Ötletek egyszerű házi Halloweenre kisgyermekkel

forrás

Ez itthon nem terjedt még el, viszont a gyerekek nagyon szeretik a különleges alkalmakat és ha egyszer elkezdünk egyik évben késziteni dekorációt, játékokat Halloweenre, akkor azok jövő évben is jók lesznek és akkor elég csak még egy picit hozzátenni.

Dekoráció
Pókmintás (meghivó)
Papirtök házilag
Asztali szellemdekoráció készitése
Nyomtatható Halloween-árnyak
Pókos papirdisz készitése

Ételek:
minden ami rémisztő -de ezalatt nem a sóskafőzeléket értem ;) Itt van angolul jópár étel-ötlet, de ha nincs kedved, időd vagy nem vagy elég kreativ pókos sütiket sütni, akkor egy nagyobb boltban (hipermarketban leginkább) biztos kapható pár ijesztő kinézetű gumicukor (szem-alakú pl).

Játékok
  1. Külföldön divat ilyenkor az alábbi játék: falra ragasztanak egy nagy csontváz-rajzot és egy csokornyakkendőt bekötött szemmel a helyére (a nyakára) kell tenni. Akinek sikerül nyer.
  2. Lehet halloween-tekézni -ötlet innen, de lehet más is a kivitelezés: wc-papir gurigára fehér papirt (vagy szövetet) ragasztunk és szemeket rajzolunk rá, mintha szellem lenne (de aki ügyes rajzolhat boszorkát, macskát vagy denevért is) és már mehet is a guritás!
  3. Halloween sudoku vagy lottó (totó, bingó): ötlet innen -nem kell más hozzá csak rajzoljunk pár kártyára Halloween témájú dolgokat (boszorkány, csontváz, denevér, vámpir, szellem, tök, fekete macska, pók, stb, bármit ami ijesztő) És egy 9 részre osztott lapra is ezek közül. Húzunk a kártyák közül és akinek először kijön 3 egymás mellett vagy átlósan, az nyer. 
Olvasnivalók, tipp-lelőhelyek:
http://halloween.lap.hu/
tavalyi blogos halloweenes bejegyzések -az otthoni bulitól az ételekig, italokig mindenről ami Halloweennel kapcsolatos


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...