szombat, október 05, 2013

Ceruzafogás

Nálunk sem fogják maguktól jól a ceruzát a gyerekek sajnos. Nagylányomnál még nem figyeltünk erre különösebben -valamiért biztosak voltunk benne, hogy idővel majd jól fogja fogni, vagy az iskolában az írás tanulásakor megtanítják neki. Nem így lett. Maradt a rémes ceruzafogás, bár egész jól tud így is írni, de középsőnknél már résen vagyunk -azért is, mivel a helyi nevelési tanácsadóban elmondták, a rosszul rögzült fogáson már nem nagyon lehet változtatni, éppen ezért még pont azelőtt kell megtanulnia a gyereknek a helyes használatot, MIELŐTT elkezdi az írást tanulni.
forrásHogyan segíthetjük a gyermeket megtanulni a helyes ceruzafogást?

Többféle segédeszköz létezik és egy tipp.

Első ötletet a közkedvelt és remek Gyereketető Facebook oldallán láttam: ez egészen egyszerű: egy papírfecnit vagy kis csipetnyi papírzsepit kell a gyereknek az utolsó két ujjával a tenyeréhez fognia, így eleve csak három ujja marad a ceruza fogására.
forrás

Második egy segédeszköz, amit a fent nevezett nevellési tanácsadóban ajánlottak: egy háromszög alakú radírszerű dolog amit a ceruzára lehet húzni.
forrás

Harmadik pedig amit ma láttam szintén a Gyereketető Facebook oldalán -és ez inspirált arra, hogy írjak a témáról, mert ez az eszköz nagyon szupernek tűnik és az ára is nagyon kedvező! Mivel egyelőre nem tudtuk beszerezni a másik, háromszög alakú dolgot, ezért is nagyon örültem, hogy ez az ujjfogó a netről rendelhető. A weboldalon azt is láthatjátok, milyen rossz ceruzafogások léteznek.
Writing CLAW - in Hungary
forrás: Ceruzafogo.hu


Print

1 megjegyzés:

 1. Remélem, nem tartják tolakodásnak, ha felhívom a figyelmüket arra, hogy nálam is hozzájuthatnak háromszög oldalú ceruzafogóhoz.
  Ráadásul én sokkal olcsóbban (25 Ft/db) adom a ceruzafogót, mint bárki más.
  Bevizsgált anyagból készült, régebben a Diszlexiás Gyermekekért Egyesület is ezt forgalmazta.
  Ötféle szín van: piros, sárga, halványlila, fehér, narancssárga.
  Keressenek meg, ha érdekli Önöket (dhdiana@freemail.hu).

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...