hétfő, július 15, 2013

Szünidő: Ötödik hét
1) Lányoknak babaház, fiúknak kastély

Cipősdoboz babaszoba, babaház
recycle kids craft shoe box kewpie doll house
forrás
Remek játék a gyereknek: először is maga tervezheti meg, mivel rendezze be a szobát (lakberendezési újságból kivágott bútorokat kell csak beragasztani), másrészt ő maga vághatja kis és ragaszthatja be (szülői felügyelettel természetesen), ha kész van beköltözhetnek a babák, de ez még mindig nem minden, mert a szobá(k)ból ház is lehet -lásd az alábbi képet.
forrás
A fenti képen egy megvásárolható babaház látható, ennek mintájára lehet a berendezett cipősdoboz szobákat házzá alakítani.


forrás

2) Neten tanulás: A sok kreatív építkezés után most kivételesen internetes játékokat mutatok a mai napra. Nem a legszerencsésebb nyáron, jó időben neteznie a gyereknek, de ha esik az eső és a szülőnek dolga van, bizony olykor-olykor jól tud jönni egy olyan oldal, ahol értelmesen töltheti el az időt a gyerek. Ezen az oldalon számos remek játék van: megadhatjuk a gyermek osztályát (első, második, stb.) és kiválaszthatjuk a tantárgyat is (matek, magyar, angol, stb) -most, hogy kicsit borúsabb az idő és a háét további részére is mondtak esőt is, belefér ennyi netezés: http://www.gyakorolj.hu/oktata


3) Vattafoci!
Lányoknak is jó móka ez az egyszerű játék. 
Tabletop Soccer
forrás

4) Shut the box! Csukd be a dobozt -hogyan tudod becsukni? Ha mindegyik számot kihúzod!
Shut the Box - Image Collection
forrás
Ilyen játékot lehet kapni műanyag kivitelben is: egy zongorabillentyűzet-szeren vannak a számok 1-től 9-ig. Két dobókockával kell dobni és a kapott összegnek megfelelő értékű "billentyűt" lecsukni bármilyen számkombinációban (csak az összegük adott, amúgy mi választhatunk a meglévő számok és kedvünk szerint)
Kicsit nagyobbaknak jó játék ez, akik már tudnak számolni. Nekik jó gyakorlás is -most már elég idő eltelt ahhoz, hogy kizökkentek az iskolaidőszakból és az olvasás mellett jól jön más gyakorlás is.
Kisebbeknek, ha már valamennyi számot ismernek, lehet egyszerűsíteni a feladatot: 1-6-ig írni fel a számokat és csak egy kockával dobunk.
Vagy máég kisebbeknek felrajzolni amit a dobókockán látnak: egy pötty, két pötty, stb, és így dobni. Képek alapján ők is tudnak játszani (szintén egy kockával).


5) Zenéljünk!
DIY Musical Strummies by Teach Preschool
forrás
Péntekre egy kis könnyebbség: csak egy kartondoboz (cipősnél kisebb is jó), és pár befőttesüveg gumi kell (amit most könnyű beszerezni, mert befőző szezon van, így ha nincs is otthon, biztos akad a boltban)
Meglepő, milyen ó játék ez is -egyszerű és biztos voltam benne, hogy a gyerek két másodperc alatt szétszedi és megunja, de nem! Nagyon sokáig nagyon jól eljátszott(unk) ezzel is!
Játszhatunk olyat is, ki találja ki, melyik ismert dalt próbálom eljátszani rögtönzött hangszerünkön? Meglepően ügyesek ebben a gyerekek!

Jó játékot, jó pihenést!


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...