vasárnap, július 28, 2013

Szünidő: Hetedik hét
1) Papírtányér napóra
Paper plate Sundial
forrás
Készítsünk papírtányérból (vagy rajzlapból) napórát: tegyük a lakásban olyna helyre, ahol nem zavar és nézzük meg, mikor hova mutat az időjelző szívószál

2) Ügyességi játék
Roll Out the Marble
forrás
Ketten is játszhatják, lényeg, hogy a labda ne essen le és minél gyorsabban haladjon!

3) Papírvarrás
Easy Stitch Cards
forrás
Papírt könnyű varrni és jól fejleszti a gyermek kézügyességét, finommozgását. Fiúknak is jó játék: ők varrjanak versenyautót!

4) Horgászás otthon
Igen egyszerűen készíthetünk magunk is horgászjátékot: csak egy kanál vagy hosszabb bot (játékseprűnyél vagy ilyesmi), pár halfigura, gémkapocs és mágnes kell hozzá.
Felhasználhatjuk a gyermek bébizoknijait is -ekkor nem kell sokat tennünk, a zokni orréban átfűzünk egy gemkapcsot és a bokarészt összekötjük madzaggal hogy halfarkacska kinézetű legyen. Haladók dekorálhatják is a zoknit -mint a fotón- és akkor valóban hal kinézetű lesz.
+1 tipp: a halzoknikba pakolhatunk egy-egy apró meglepetést is, ekkor aki kifogja a halat kapja a meglepit! Mindenki nyer -remek gyerekzsúri móka is lehet ez.
(Nálunk a fotótól eltérően a botra fűzött zsinóron van a mágnes -így csak 1 db mágnes kell- és ezzel lehet megfogni a gemkapcsot a halakon -jól tapad, a gyermeknek is könnyen kivitelezhető a halfogás)
DSC_0098
forrás

5) Boltosjáték
pretend play
forrás
Klasszikus játék, nagy kedvenc, de oktat is! Gyakorolhatjuk az áruk (zöldségek, gyümölcsök, stb) nevét, a pénz fogalmát, értékét, a vásárlás menetét.


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...