vasárnap, július 21, 2013

Szünidő: Hatodik hét1) Kupakfoci
Shuffle Caps
forrás
Otthoni műanyag palackok kupakjaival sokfélét lehet játszani, nem is csak gombfocit, de mindenesetre ezen heti első napi játékajánlóm kupakos gombfoci(variáns).


2) Zsákbamacska
forrás
A zsákbamacska egyik verziója: gyermekünk pár kisebb játékát tegyük zsákba/táskába/kendő alá és neki tapintás alapján ki kell találnia, melyik játéka az. 
Kisebbeknek pár játékot tegyünk a "zsákba", nagyobbaknak nehezíthetjük, ha van otthon műanyag állatkerti állatos készletünk és neki azokat kell kitalálnia (ezek kisebbek és így akár az összeset a zsákba rakhatjuk)

3) Lufifoci
Indoor Foot Volleyball
forrás
Több játékos kell hozzá, de anya is elég (no meg a gyermek) és egy lufi. Ez a játék jó időtöltés lehet zsúron is. A középen kifeszített zsinór sem feltétlenül szükséges kellék.

4) Papírcsata
forrás
játékszabályt lásd a forráslinken.

5) Esőpalack
forrás
készíthetünk esőpalackot vagy kémpalackot a gyermeknek. Az előbbinél egy nagyobb szájú palackba fogpiszkálókat rakunk, közéjük pedig apró, könnyű tárgyakat: -rizst, zizit vagy ha van műanyag mini labdánk.

A kémpalack hasonló elven működik, csak abban az alap a rizs és ebbe rejtünk kisebb tárgyakat, amiket a gyermeknek meg kell találnia (ki kell kémlelnie, mik vannak még a palackban). Ez a verzió remek úti játék: leköti a gyermeket és nem igényel sok helyet, nem maszatos játék. 
Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...