csütörtök, július 04, 2013

Otthoni jégkrém

Rengeteg helyen írtak már erről, én semmi újat nem tudok mondani, de a témát mégis érdemesnek tartom megemlíteni, mert tényleg nagyon egyszerű otthon jégkrémet készíteni a gyereknek -és garantált a siker! A legtöbb ízt az a gyermek is megeszi jégkrém formában, amit friss gyümölcsként nem kérne!
hazi_jegkrem.jpg




Nálunk is úgy készülnek otthon a jégkrémek, hogy gyümölcsöket pépesítek (botmixerrel most éppen mert a turmixgépem elromlott) és utána ikeás jégkrémformába töltöm. Kell neki vagy 10 óra a mélyhűtőben, de megéri megvárni mert szuper finom lesz! Tuti csak az van benne. amiről tudom, mi: gyümölcs, olykor kevés méz vagy növényi tej is.
Egy tejes-mézes-banánturmixot, de még a sima banánt is csak legkisebb gyermekem hajlandó elfogyasztani, ő is csak egy-egy banán felét, de így, turmixot lefagyasztva azaz jégkrémmé varázsolva már jobban bejön mindenkinek.
A jégkrém kivétele a formából forró víz alatt a legegyszerűbb.
Pár recept -szintén semmi új, másutt is szerepel ugyanilyen, ezek váltak be nekünk:

-Görögdinnyés: dinnyét magtalanítok, darabolok, pürésítek botmixerrel és lefagyasztom.
-Banános: banánturmixot készítek banánból, kevés mézből és (növényi) tejből, majd ezt fagyasztom
-Epres: epret pürésítek, esetleg kevés vízzel higítom és így fagyasztom
-Csokis: csokipudingot készítek nem főzős pudingporból és szintén növényi tejből, mostanában szeretem sűrűbbre készíteni (azaz a megadottnál kevesebb tejjel keverem ki -5 dl helyett kb 4 dl-rel) de simán, 5 dl-rel is ugyanúgy remek lesz a jégkrém. Ha kész a puding, töltöm is a formába és mehet a fagyasztóba.
-Kókuszos csokis: (kedvencem) kókusztejjel készítem a csokipudingot, itt fagyasztom. Nagyon finom kókuszos-csokis íze lesz.
-Egyéb ízesítésű pudingos: hasonlóan a sima csokishoz készül, ki mit szeret.
-Egyéb gyümölcsös: szinte bármilyen gyümölcsből készülhet -hasonlóan a fentebb említett gyümölcsösökhöz

Jó étvágyat és hűsölést!

ui: Van, amikor a műanyag jégkockatartóban is fagyasztok, nem csak a jégkrémformában. Ekkor, még a folyékony pürébe nyalókapálcikákat rakok (ezeket elraktam elmosva egy-egy nyalóka elfogyazstása után -na nem én ettem nyalókát, hanem lányom), így mini-jégkrém lesz belőlük


Print

2 megjegyzés:

  1. Növényi tej?? Mi ez pontosan? Miért nem sima tej?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Növényi tejnek hívnak minden olyan tejet, ami nem tehéntej. Azaz növényi tejek a szója-, rizs-, zabtej és még számos verzió van. Mi csak ilyeneket ihatunk mert tejérzékenyek vagyunk. De sima tejjel is készíthetőek a receptek.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...