szombat, július 20, 2013

Gyerekruhák rendszerezése

Olvastam egy remek blogbekjegyzést a témában, ezt osztom most meg Veletek.

Toni, A bowl full of lemons blogból írt arról, hogyan tegyük rendbe gyermekünk gradróbját.
Bár azt hiszem, Magyarországon kevés gyermek dicsekedhet saját gardróbbal, de ugyanígy lehet rendet rakni a szekrényében is.

forrás

A lépések:
 1. Mielőtt elkezded, készíts egy képet a szekrényben lévő ruhákról
 2. Pakolj ki mindent a szekrényből -tedd a ruhákat az ágyra.
 3. Takarítsd ki alaposan a szekrényt -portörlős, polcok lemosása, porszívózás
 4. Használj 5 kupacot -lehet ez doboz, de sima zacskó is- amibe az alábbiak szerint pakolsz: szemét, kinőtte, eladományozandó, pont jó, másik szobába való
 5. Igazából ezt nem írja a blog, de szerintem érdemes olyan kupacokat is késízteni, hogy még nem jó rá, és külön a más évszakban használandó ruhákat, cipőket (nyári vagy téli)
 6. A blog szerint érdemes külön helyen -dobozban- tárolni pár típusú ruhát, mint például ami a gyermek különórájához szükséges, pizsamákat, stb. (Itt említi a más évszakhoz tartozó ruhákat is)
 7. Amit sűrűbben használ -különórás ruhák- azt elérhetőbb helyre, ami más évszakos ruha, azt magasra tegyük a szekrényen belül.
 8. Érdemes felcímkézni a dobozokat, ha tudunk dobozolni, mert így más is könnyen megtalálja amit keres (nagyi, apa, bébiszitter)
 9. A további kupacokat vidd a helyére: szemetet a szemetesbe, stb.
 10. Most már csak azok a ruhák maradtak, amiket naponta használ gyermeked. Ezeket csoportosítsd típus szerint -póló, pulcsi, nadrág, stb- és a blog szerint szín szerint is, használj kisebb árolókat -pl a zokniknak- és így pakolj vissza a szekrénybe.
 11. Készen is vagy, fotózd le a végeredményt és örülj a szép rendnek és tisztaságnak :)

A Bowl Full of Lemons


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...