hétfő, június 17, 2013

Szünidőre: Első hét

Első héten még nem csinálunk semmi "komolyat" -most még belefér, hogy a lecke, tanulás (ovis is) várjon: kapcsolódjunk ki, pihenjünk, hogy a következő héttől újult erővel láthassunk neki! Lehetőség szerint ekkor (a szünidei tervezésen kívül) az anyuka se csináljon semmi olyasmit, ami sok energiát igényel -ránk is fér egy kis nyugodt pihenés.
Házi feladat viszont van, előre szólok! -> Kezdjük el gyűjteni a kreatívkodáshoz remekül felhasználható lomokat, mint wc papír és konyhai kéztörlők gurigája, müzlis vagy gabonapelyhes dobozok, stb. később még jól fognak jönni!

Heti játékok:

1) Lépcsőre, vagy asztalra (kisszékre, nagyobb dobozra, stb) rakható papír autópálya (lányoknak is!)
DIY cars play matDIY Ramps and Cars for Toddlers by Teach Preschool
Források és további leírás: 12

2) Beszélgetős játék avagy jóskockák
Oracle of Love
forrás
Biztos ismeritek a jóskockákat vagy biliárd golyót, stb. 
Ennek lényege, hogy felteszünk egy eldöntendő kérdést (amire igen-nem válasz adható), erősen koncentrálunk és megrázzuk "jósunkat". 
Otthon is könnyű ilyen kockákat készíteni: kell egy kocka formájú doboz (készen, hajtogatni vagy kreatív boltban kaphatók üresek, de számos kockát is felhasználhatunk: ekkor vagy egy külön lapra írjuk fel a számokhoz tartozó jelentést, vagy ragasszuk át a számokat)
Remek beszélgetéskezdeményező egy ilyen játék, hiszen a kapott válasz kapcsán beszélgethetünk (elhiszi-e a választ, miért, milyen válaszra várt, miért fontos számára a kérdés, stb)

3) Szuperhőssé válás!
Lányoknak is jó játék -itt szabásminta is található
Ha már itt a nyár és a szünet, nincs annyi kötöttség, a gyermek eleve szuperül érzi magát és sok mindenre képesnek :) Remek játéklehetőség a szuperhős köpeny -könnyen és gyorsan készíthetünk otthon is, minimális varrással, de egy megcsomózott takaró is jó
Pólóból köpeny! Videóhaszuttal
4) Szuperkarkötő a szuperhősnek, vagy karperec a lányoknak
Persze, készíthetjük egy napon a köpennyel, de egy napra a köpeny éppen elég meglepetés a gyereknek, másnap is izgalmas lesz ha akkor apró kiegészítőt kap hozzá. Nem éppen szuperhős-rajongó lányoknak pedig szép karperec a mai ötlet
Tépőzáras varrott verzió
Wc papír gurigás a lányoknak, de a fiúké is lehet, csak akkor ne mintát rajzoljunk rá, hanem szuperhősjelet 5) Egyszerű festék házilag!
Hogy az alkotás se maradjon ki

6) Hétvége jön, ilyenkor együtt a család, játszhatunk Apával is, jöjjön egy gyorstipp: papírrepülő hajtogatása!
Forrás

7) Vasárnap fújjunk egyet és készüljünk fel a következő hétre. Mára nem adok játékötletet, mindenkinek kellemes pihenést! Napi ötlet: séta, fagyizás, játszóterezés :)


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...