vasárnap, június 30, 2013

Szünidő: Harmadik hét

1) Rajzoljunk arcokat!
Akár kinyomtatunk akár szabadkézzel rajzolunk emberfejeket és a gyermek feladata az arc berajzolása: orr, szemek, száj, szemöldök. De lehet kicsit összetettebb is és megadhatjuk, melyik arc milyen érzelmeket tükrözzön: szomorú, boldog, mérges, megijedt, stb.
forrás

2) Mérlegeljünk!
Készítsünk házi mérleget vállfából! Egyszerű ötlet, elég biztonságos és segít a gyermeknek megtapasztalni a különböző tárgyak súlyának különbségét.
make a scale
forrás

3) Dobálós játék
Készíthetjük nagyobb kartondobozból, de lepedőből is -kinek mi van kéznél. Ha nem akad se nagy doboz se szétszabdalható lepedő vagy más textília, akkor használhatunk bármilyen dobozt (cípősdoboz) vagy akár egy (vagy több) keverőtálat is -ez utóbbi esetben különböző távolságokra tegyük a dobozokat és a gyermek feladat, hogy bele tudjon dobni valamit. Ideális játék ez a zoknipárosítás után: miután levesszük a fregoliról a zoknikat és összegyűrtük olyan kis gömböccé, máris megkaptuk a puha labdáinkat amikkel célba lehet dobni. 
forrás

4) Sétáljunk!
Persze ne csak ezen a napon, de most használjunk sétasiettető kártyákat az Időtetrisz blogról!
forrás
A kártyáknak van második verziójuk is, ezeket itt találhatjátok

5) Készítsünk házi gyurmát!
Mivel előző héten már volt erről szó, itt az ideje, hogy bővebben is felhasználjuk a házi gyurmánkat, hátha múlt héten belejöttünk a készítésébe :)
forrás

Recept a fenti linken található, ételfestékkel könnyű színezni és sok mindent lehet a gyurmával tanítani is: betűket alkotni, színeket tanulni, gyümölcsöket, zöldségeket, stb.Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...