csütörtök, június 20, 2013

Hőségben...

Ha meleg van és mégis mennünk kell akár ügyet intézni akár más okból, érdemes kis túlélőcsomagot vinnünk magunkkal... De a kánikulában egy egyszerű játszóterezéskor is hasznos lehet -ha nem is mind, de pár apróság az alábbi listáról:
forrás
 • Nyári játszóterezős csomag
  1. innivaló: viz! Legjobb termo sportkulacsban vagy sportkulacsban cumisüveg tartóban ami őrzi a hőt (hideget- meleget). Ellenőrizzük, hogy mindenkinek jusson elég viz, ne maradjon ki senki -az anyuka sem!
  2. rágó, cukorka: sokat segithet a nagy melegben mikor már inni sem bir többet az ember, de folyton kiszárad a szája. Rágót csak nagyobb gyerekeknek ajánlok, kisebbeknek maximum az olvadós rágókat (maoam, stb)
  3. keksz: könnyen leeshet a melegben az ember vércukorszintje, érdemes egy teljes kiőrlésű kekszet megenni és mindjárt jobban leszünk, Csokival is működik, de az nem olyan egészséges és utána hamar leeshet megint és nagyon a vércukorszint! Ez vonatkozik a gyerekekre is. Könnyebb úgy hazaindulni is ha noszogathatjuk keksszel: sok gyerek játék közben nem is érzi hogy éhes vagy szomjas lenne, aztán induláskor mindez a nyakába szakad és azt látjuk, csak vonszolja magát és reménytelennek tűnik, hogy valaha is hazaérjünk... Sokat segithet ezen némi keksz és viz.
  4. napkrém: útközbenre is hasznos: akár elfelejtettük otthon a krémezést indulás előtt, akár több időt töltünk kint érdemes újra bekenni a gyereket. Persze csak óvatosan a kemikáliákkal és 1 éves kor alatt kerüljük teljesen a használatukat.
  5. spricni: ha akad egy kiürült spriccelős flakon, azt kimossuk, sima csapvizet töltünk bele és útközben magunkra spricceljük 


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...