péntek, június 14, 2013

Feladatok így hogy vége az iskolának, óvodának


Tippek takarításra:
Első héten takarítós napunk lesz. Biztosan örülni fognak a gyerekek, hogy nem kell sehova se menni, tanulni, készülni, így nem bánják, ha otthon ragadunk egész napra. Egy nap elég, hogy szintre hozzam a lakást, ez egy erős, húzós nap, másnap jó fáradt leszek, de gyors és hatásos. Másnap majd pihenek a játszótéren, úgyis maratonoznunk kell a szünidőre tekintettel :)
boy-vacuuming
Feladatok:


 1. Szellőztetés (óvatosan azokkal az ablakokkal, amit elérnek a gyerekek)
 2. Gyors rendrakás, gyerek bölcsis, ovis, iskolai cuccainak átnézése, rendrakása, szennyesbe amit kell és kimosni. Összeírni, mik voltak az ovis zsákban -szeptemberre úgyis elfelejtem, miket is kell vinni.
 3. Porszívózás
 4. Felmosás
 5. Mosás, teregetés, száraz ruhák elrakása
 6. Szekrényajtók lemosása, ahol kell
 7. Mosogató tisztítása
 8. Hűtő gyorstisztítása -polcoké, ha kell. Ez arra is jó, hogy megnézzem, mi van benne, mit kell venni.
 9. Lista a bevásárláshoz, heti menüterv írása pihenésképpen
 10. Iskolai holmik bővebb rendberakása:
  1. Ne feledjük az iskolatáskát sem: ezt kívülről érdemes nedves ronggyal, szivaccsal lemosni, belül pedig kiporszívózni miután kipakoltunk belőle.
  2. Tisztítsuk alaposan ki az iskolai uzsonnahordókat is (uzsonnás zacskókat, dobozokat)
  3. Rendszerezni a lányok hajbavalóit. Erre is csalisdobozt használok, abban remek kis fakkok vannak amikbe típusonként jól beférnek a csatok, hajgumik, hajpántok és minden egyéb hajbavaló. Fiús anyukák nyilván ezt kihagyják ;)
  4. Az iskolaszerek átnézése: ha kell, ragasszuk meg a füzeteket, könyveket, kössük borítóba, rendszerezzük a tanulósarkot. Nézzük át, mi kellhet jövőre és mit tehetünk el mélyebbre is akár. Írjuk fel, amit biztosan venni kell majd -tolltartó kibírta az évet? Táska? Stb...
Kids-spring-cleaning-600


  Print

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...