szombat, május 18, 2013

Már készülve a nyári szünetre...


A nyári szünet remek kikapcsolódás a gyermeknek, de kemény munka a szülőknek. 

Large


Akár azon kell gondolkodni, mikor ki vigyázzon a gyerekre, akár ha ez könnyen megoldott, akkor pedig a gyermek lekötése, "szórakoztatása" valóban (majdnem) 24 órában nem mindig könnyű.

Emlékszem az első nyári szünetre, mennyire rettegve vártam. Nem mintha ne tudnék és szeretnék játszani a gyerekekkel, de hogy mindig minden nap izgalmas legyen számukra is a mindennapi teendők (akár csak több emberre főzni, három gyerek mellett rendet tartani, takarítani, stb) -na, az már nagyobb kihívás. Fontos beosztani a benti, kinti játékokat, intézendőket és ezeket össze is hangolni a különböző életkorú gyermekeknél, hogy senki se unatkozzon, időben legyen mindenki számára érdekes program, játék és anyának is maradjon energiája.

Ezért azon nyár előtt már előre összeállítottam egy sima füzetbe az ötleteimet kategóriákra bontva:
 • nehéz napok -amikor motiválni kell őket, hogy jól viselkedjenek, 
 • kinti sétaötletek -hova menjünk- és játékok, 
 • benti játékok, 
 • játékok együtt és akkorra, amikor a legkisebb alszik, stb.
 • fejlesztő játékok, tanulások, stb
 • ebédötletek -egészségesen, változatosan és úgy, hogy meg is egyék... 
Valóban sokat segített ez az előretervezés, leírása mindennek -persze az ötletek egy részét nem használtuk fel és útközben sok új ötlet is született, de a lényeg, hogy szívesen emlékezünk ma is vissza arra a nyárra -és ez volt a cél!

Arra gondoltam, talán segít megkönnyíteni némileg a szülők dolgát, ha összeállítok pár ötletet a nyári szünetre ovisoknak-iskolásoknak és heti bontásban közreadom. Hátha találtok benne valami ihletadót. ;-)

De mivel ez még csak a bevezető poszt, így nézzük először a tematikát -azaz jöjjön a Tartalomjegyzék 

Most nézzük először szárazon, számszerűleg.

Az iskolai nyári szünet nálunk  június 17-től tart szeptember 1-ig.
Az ovi idén szintén június 17-től zár be, ugyan előbb kinyit , de a nagyobb tesó miatt ovisunknak is szeptember 1-ig tart a szünet.
Ez összesen 11 hét a nyárból.
 1. Június 17-23.
 2. Június 24-30.
 3. Július 1-7.
 4. Július 8-13.
 5. Július 15-21.
 6. Július 22-28.
 7. Július 29- Augusztus 4.
 8. Augusztus 5-11.
 9. Augusztus 12-18.
 10. Augusztus 19-25.
 11. Augusztus 26-31.
Alapvetően 10 héttel fogok számolni, mert az utolsó hét már a felkészülésé: beszerzések (ovi, suli), ezelőtti áttekintések (mi kell, kinőtt holmik, listák), visszaállni az iskolaidős menetrendre (időben aludni menni), stb. Szóval ez a hét úgyis zsúfolt lesz biztosan.

10 hétnyi játékötlet következik, minden hétre minimum 7 db, azaz napi egy-egy, de jönnek még ebédötletek, programajánlók és ami még adódik. Fogadjátok sok szeretettel és remélem, lesz, akinek könnyebbség hogy összeállítottam! :) 
A játékötleteket mindig az adott szüneti hét előtt adom közre, de a bevezetőket -tudnivalók, tippek előre- már korábban, azaz a következő pár hétben megosztom Veletek.


Tumblr_mkdsp8yuo91r0i9t4o1_500_largePrint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...