csütörtök, április 18, 2013

Osztott persely DIYNálunk három gyermek van, és a nagyok elkezdték a zsebpénzüket gyűjteni. Akadt itthon és kaptak ajándékba perselyt, de pechünkre egyikbe sem férnek bele a 200 forintos érmék, így másik megoldást kellett találnunk. 
Nem akartunk újabb perselyt venni, de sk készíteni jó ötletnek tűnt és így az osztott perselyben egy helyen van mindegyikük zsebpénze, és könnyen átlátható a mennyiség is.
Alapanyagokat és elkészítési időt tekintve is pofonegyszerű.Kell hozzá:

  1. egy nagyobb fekvő téglalap alakú doboz
  2. 3 kisebb álló téglalap alakú doboz
  3. ragasztó
  4. kés vagy tapétavágó
  5. dekoráláshoz mintás papír vagy matricákLátszik, hogy a kisebb dobozok nem illenek teljesen a nagyba, de ezt celluxszos ragasztással át lehet hidalni ha nem nagy a különbség.
(nálunk a nagy doboz egy ismert filteres teamárka doboza a kicsik pedig egy haza camambert sajt dobozai)

becelluxozva

De kezdjük az elején:
ha megvannak a dobozok, akkor a kicsiket méretre kell vágni -túl magasak voltak, így beleállítva, kimérve levágtam a tetejüket.


Tapétavágót használtam, ezzel is vágtam ki a pénzbedobó nyílásokat a nagy doboz tetején.


Élére állítva a doboz: a pénzbedobó nyílások mellé odaírtam a gyerekek nevét, hogy könnyen megkülönböztethessük a zsebpénzeket


A dobozt kívülről ezúttal matricákkal vontam be -nem volt türelmem csomagolópapírral befedni, így egyszerűbb volt (és amúgy is túl sok itthon a matrica)


Ilyen belülről -csak arra kell figyelni, hogy a pénzbedobó nyílások a megfelelő doboz fölé kerüljenek, hogy tuti jó helyre essen a bedobott pénz.


Könnyen nyitható, használható.


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...