szerda, március 27, 2013

Házi torma könnyek nélkül

A házi tormakrém elkészítése:


  1. Meghámozzuk a tormát 
  2. lereszeljük*
  3. hozzákeverünk sót, cukrot, vizet és ecetet -részletesebb receptet itt olvashattok
    1. variánsok, helyettesítések: ecet lehet sima, bor-, vagy almaecet is,
    2. cukor helyett készíthetjük mézzel
    3. pár variáció még amivel dúsíthatjuk az alapreceptet: itt található

* Hogyan lehet könnymentes a reszelés? Azt hiszem sehogy, bár segít elvileg valamennyit, ha hidegre tesszük előtte a tormát, de ami nekem bevált az a turmixgép! Tudom, kicsit csalás ez, de nagyon hasonló a reszelthez állagra  és utána ízre is az így elkészített torma(krém). 








Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...