csütörtök, február 21, 2013

Otthoni Oscar-parti


Az Oscar díjak átadása is remek alkalom egy kisebb (otthoni) buli megtartásához! 
2013-ban február 24-én tartják az Oscar-díjátadót, ennek kapcsán pár tipp egy egyszerűbb, otthoni bulihoz.
Ha van kedved, energiád az Oscart díjkiosztó kapcsán tartani egy minibulit a gyerekeknek, esetleg át is hívtok pár barátot (gyereket, vagy felnőttet), akkor íme pár tipp, amiket a neten láttam és amikkel ötletessé tehető egy tematikus buli.

Nézzük először a gyermek-verziót:


Biztosan érdekli a kicsiket, melyik rajzfilm kapja az Oscar díjat, de tarthattok saját díjazást is azon filmek között, amiket láttatok a múlt évben például.

Kis segítség: 2012-ben bemutatott (gyerek)filmek listája (megj.: ezek a külföldön bemutatott filmek, jópár még nem ért el hazánkig, továbbá nagyobb gyerekeknek való filmek is vannak a listán, de kiindulópontnak jó lehet -addig is, amíg nem találok egy magyar listát)

Nyomtatható értékelő/pontozó papírt ezúttal nem találtam az interneten, de könnyű sk elkészíteni akár nyomtatott akár kézzel rajzolt táblázatként.

Ami a büféasztalt illeti, semmi extra nem szükséges, a legtöbb hivatalos hollywoodi Oscar partikon is a szokásos a menü:

Képek a hivatalos Oscar-előzetes partiról Hollywoodból

A gyerekekkel lehet még játszani a filmek kapcsán előadósat: mutogasson valaki el egy (rajz)filmet és a többiek találják ki, melyik az. Vagy adjon mindenki elő egy részt ugyanabból vagy különböző rajzfilmekből és pontozzuk, melyik színész a legtehetségesebb, kié lesz az Oscar.
Játszhatunk paparazzisat is: játék fényképező gépekkel fotózzuk az Oscarra érkező hírességeket, akik pózolhatnak a kameráknak.
Rajzoljuk körbe a gyerekek tenyerét egy-egy kivágott csillagformában -mintha csak nagy hollywoodi sztárok lennének, és írjuk alá a nevüket (legjobb, ha arany színű csillagokba rajzolunk, de lehet sima papír is amire aztán rászórunk ragasztósan egy kis csillámport)
Játszhatunk kitalálósat a rajzfilmek kapcsán: írjunk előre össze pár kérdést amikre a gyerekeknek kell felelniük (pl. Hogy hívták Vuk apját?) és aki jól felel pontot vagy kis ajándékot (nassolnivalót -pl egy szem cukrot- vagy kis mütyűrt) kap.
De ha jobban szeretjük a könyveket, akkor játszhatunk a fentiekhez hasonlókat könyvekkel, azaz gyerekmesékkel is, nem kell a filmeknél leragadni! Díjazhatjuk a legjobb mesekönyvet, a legszebb rajzokkal rendelkezőt, a legkönnyebben olvashatót/megérthetőt, stb.
De ha már itt tartunk, kiterjeszthetjük a díjazást gyerekzenékre és egyéb kedvencekre is. Összeírhatjuk, mi volt a tavalyi év legjobb ebédje, tortája, közös programja, stb.És tippek felnőtteknek


Szervezzünk egy Oscar-néző bulit a barátokkal amíg a Nagyinál vannak a gyerekek...

Ha tudjátok nézni a díjátadót, de amúgy is jó mulatság, ne hagyjátok ki a tippelést: kik viszik el a díjakat?
Oscar-díj tippelő nyomtatható innen: mindenki tippelje meg az összes díj leendő nyertesét, és akinek a legtöbb helyes találata lesz, az nyer (egy üveg pezsgőt vagy mást)
De ugyanolyan nyomtatható lap található itt is -itt még leírhatod azt is, mi volt a kedvenc ruhád a sztárok öltözékei között és hasonlókat
És még egy minimálisabb itt is

Készíthettek Oscar-díjakat is, itt találhattok hozzá segítséget: Oscar-díj szobor körvonala -nyomtatható
Ebből lehet torta, süti, de papírdíj is.


Azoknak, akik (végig)nézik a közvetítéstOscar Bingo -vicces tartalommal, mint például "nem veszi le a napszemüvegét", "nem tudja viselni a ruháját" és hasonlók. A játék menete, hogy mindenki kap egy-egy bingo-lapot (ezeken különböző ilyen előre összeírt, várhatóan bekövetkező dolgok, jelenségek vannak) és az átadó nézése közben amit láttok és a lapokon szerepel ki lehet ikszelni: akinek először összejön 5 találat függőlegesen, vízszintesen vagy átlósan, az nyer. Sk is könnyű összeírni ilyesmit: csak ossz egy papírt 5*5 négyzetre, majd a középső négyzet lesz a "szabad mező" avagy "jolly joker" mindenkinél, a többire pedig írj olyasmiket, ami eszedbe jut az Oscar-díj közvetítés kapcsán: mire lehet számítani amikor felvonulnak a sztárok a vörös szőnyegen? El fog valaki botlani? Tuti lesz Versace ruhát viselő híresség, vagy akin fekete ruha lesz, stb. Írd ezeket fel egyesével a négyzetekbe és készen is vagy.
Lehet bingozni sztárnevekkel is: kik lesznek tuti ott a vörös szőnyegen? George Clooney? Halle Berry? stb.

További tippek az Oscar-díjátadó nézésére: készíts elő ugyanolyan tálakba különböző nasikat. Vedd az egyik főbb kategória (pl. legjobb film) jelöltjeit és írj mindegyik tál elé egy-egy jelöltet és amikor kiderül, kié az Oscar, azt a nasit egyétek!

Továbbá információk és érdekességek angolul és magyarul az Oscar kapcsán az alábbi linkeken:
Femina
Oscars.org
Oscar.go.com

+1 Tipp 2013-ra, illetve az eljövendő 2014-es Oscar kapcsán:

Alább linkelek két, általam készített film- és könyv-követő nyomtathatóságot: ezekkel könnyen követheted, milyen filmeket és könyveket láttál, olvastál vagy néznél meg, olvasnál el (egyedül, pároddal vagy a gyerekekkel), így a jövő évi otthoni Oscar-partira már nagyon felkészült lehetsz :)


Film
Könyv
Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...