péntek, február 22, 2013

Kéne egy kis energia?


Most már több nap is eltelt úgy, hogy szépen sütött rövidebb-hosszabb ideig a nap és így tavaszias érzése lett az embernek. Viszont a tél végéhez közeledve már jócskán alacsonyan állhat az energiaszint -részben a vitaminraktárak kiürülése miatt, részben mert hiányzik már a napsütés a sötétebb tél után, meg biztosan sokan nem úszták meg és betegek is lettek a tél során, szóval elkél egy kis energiapótlás amíg megérkezik a tavasz! 


Kisgyermekes anyukaként sokmindennel próbálkoztam már a kávén át a csokiig, de nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet -főleg a hozzászokás miatt-, viszont nemrég találtam valamit, ami nemcsak használt, de még egészséges is. 

Így tehát mai tippem egy egészséges energiaadó: a gyümölcs- vagy zöldséglé!

Amerikából elterjedt neve a smoothie, és már itthon is sokfele kapni készen -boltokban és éttermekben is- de otthon is nagyon egyszerű és gyors elkészíteni!
Nekem nincs gyümölcscentrifugám, ezért a sima turmixgépet használtam. Így a smoothie klasszul gyümölcsdarabos maradt, ami nekem bejött, de aki szeretné és van otthon, használja a gyümölcscentrifugát.

Képen a házi smoothie és két bolti verzió üres flakonja

A lényeg csak annyi, hogy gyümölcsöt, zöldséget -ugyanolyat, vagy keverten- összeturmixolunk/préselünk és megisszuk az eredményt :)
A most kapható gyümölcsök szerintem finomak együtt (alma, körte, narancs, mandarin, banán), de lehet kísérletezni, kinek mi jön be? 
Arra is remek ez a lékészítés, hogy a gyermek által nem fogyasztott gyümölcs-zöldség se a kukában végezze, pláne ha unjuk a darabolt verziót.
De természetesen a gyereknek is adható az ital (legkisebbeknek óvatosan, ügyelj rá, miket fogyaszthatnak már és arra is, hogy ezek az italok kis gyümölcsdarabokat tartalmazhatnak, nehogy félrenyelje!)

Tippek receptekhez:

Ha tehát megint nehezebb a napod és kell egy kis energia, de nem akarsz hízni a csokitól, sem még egy kávét/teát inni, akkor készíts smoothiet! 


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...