vasárnap, február 24, 2013

Bébiholmik újrahasznosítása


Miután kiderül, kisbaba költözött a pocakunkba, máris kezdődik (majdnem azonnal) a vásárlás: sok apróság és nagyobb holmi is kell neki. Biztosan másoknak is marad még akkor is pár bébiholmijuk, amikor a kicsi már óvodás és már régen egész önálló... A megmaradt holmikat továbbadhatjuk más kisbaba anyukájának, elrakhatjuk, ha tervezünk még tesót és el is adhatjuk -de íme pár lehetőség, hogyan használhatjuk fel ezeket a továbbiakban mi magunk is.Játék öntöző a homokozószettből ajándékként mini virágcseréphez

Etetőszék sátorvázként (már csak egy strandkendő vagy pléd kell még hozzá)

Tápszeradagolók nasitartóként (útközben is remek)


Bébiételes befőttesüvegek kimosva, fertőtlenítve mini lekvárosüvegként

Díszítve remek ajándék lehet

Cumisüveg kis darabokat tartalmazó játéktárolóként (itt most gyöngyfűzőtartó)

És egy ötlet, amit itthon még nem fotóztam: a nem teljes készletű kirakós kockák
biztos minden kisgyereknek van legalább egy állatokat vagy meseszereplőket ábrázoló kirakósa -általában 9 darabos készletek, viszont hajlamos egy-egy kocka elkeveredni és eltűnni örökre. Ekkor is felhasználhatók még a maradék kockák:
  • lehetnek tagjai az építőkockáknak is -simán, semmi átalakítás sem kell,
  • ráragaszthatunk ember- vagy állatrajzokat például 3 kockára (fej-test-lábak) vagy fotókat (akár több kockára) és így is érdekes kirakók lehetnek, 
  • szintén ragasztva memóriajáték lehet -képekkel, rajzokkal vagy fotókkal, (persze ez akkor jobb, ha több készletnyi kockánk van) 
  • lehet amőba is, lásd képet:Pinned ImageFotó forrása: scrapbooksetc

További ötlet (hozzáadva: 2013/03/18):

 mosható pelenka -egészen pontosan prefold- mint felmosórongy!

Hogy ezt kihagytam elsőre! Pedig nálunk is átlényegültek a még jó állapotban lévő, tiszta prefoldok, büfiztetéshez használt tetrapelenkák felmosórongyokká (hiába, egy kisgyerekes háztartásban kb naponta ömlik ki valami, rendszerint folyadék, amit gyorsan fel kell takarítani, csak győzzük!)
Ötletet itt láttam és ez a fotó forrása is: TipJunkie Member Tips NoSew DIY Reusable Swiffer Cloths

(2013/03/22) Dobókocka egyhelyben tartására :)

Ez a cím kellően furcsán hat, de a lényege, hogy ne guruljon el az asztal alá vagy más nehezen hozzáférhető helyre a dobókocka játék közben. Ugye, a gyerekek szeretik nagy svunggal eldobni, hátha akkor jobb eredménye lesz a dobásnak, aztán mehet mindenki megkeresni, merre gurult el a kocka. Ezen segít, ha belerakjuk egy régi cumitartóba -remek ötlet, nem?
Source: pre-kpages.com via S on Pinterest


Egyelőre ennyi az ötletekből :)


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...