kedd, január 29, 2013

Valentin-napi játék sk


Közkedvelt játék angolszász területeken a Don't eat Pete! -amiről már írtam a Mérges madaras zsúr kapcsán. Ezt a játékot az éppen aktuális ünneptől függően sokféle verzióban el lehet készíteni és remek kiegészítője a kisgyerekes időtöltéseknek, buliknak. Most Valentin-napi verziót készítettem -ha van kedvetek, nyomtassátok ki a képet és játsszatok otthon Ti is a gyerekkel!


                                               


A játék leírása:
Kell egy játéktábla, amit alább láthattok. Ezen pár kép van, amikre valami ehetőt pakolunk -minden képre egyet (pl. m-and-m's-et vagy más kis bonbont, csokit, répakarikát, stb)
Az egyik játékos kimegy a szobából, vagy csak hallótávolságon kívülre, és amíg kint van, a többiek megbeszélik, melyik képen lévő falatka lesz Pete -avagy Valentin- ahogy a játék megkívánja. 
Visszahívják a kinti játékost és ő elkezdi egyesével eszegetni a képeken lévő falatokat. Cél, hogy minél több falatkát tudjon megenni mielőtt a többiek által megbeszélt Pete/Valentin-hez érne. 
Ha ahhoz a képhez ér, amelyik a megbeszéltek alapján Valentin, és az ottani falatot enné meg, felkiáltunk, hogy: -Ne edd meg Valentint!
Ezzel vége azon játékos körének és valaki más megy ki a szobából, a többiek pótolják a megevett falatokat és újabb képet beszélnek meg, aki Pete/Valentin lesz. Visszahívják a kinti játékost és minden kezdődik elölről. 

Addig játszunk, amíg a játékosok egy bizonyos pontot el nem érnek (számolhatjuk a megevett falatokat), avagy ameddig nassolnivaló falatkáink vannak.

Akinek megtetszett a játék pár bonyolultabb, nyomtatható játékpályát is linkelek:
Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...