szerda, január 02, 2013

Csak1tipp: Plüssök tárolása

Már régebben terveztem, hogy írok erről: egy megoldás, amit kb egy éve találtunk ki itthon. Anno nem láttam máshol, de most találtam egy bejegyzést erről egy másik blogon, így most azt idézve mutatom be az ötletet (pláne mert a saját babzsákunk fotózásáig még nem jutottam el)

Szóval nálunk is hamar túl sok lett a plüssfigurák száma, és minden egyes ünneppel ez mintha csak sokszorosodott volna... Kezdtünk nem férni tőlük és megoldás kellett -pláne mert sokukat igen ritkán vette elő a gyermek.
Adódott aztán, hogy egyszer babzsák ülőfotelkét kapott a gyermek egyik ünnepre, aminek nagyon örült -mi is, de aztán többször kiszóródtak a kis polisztirol gyöngyök onnan és elég sokszor kellett (volna) újra és újra pótolni az időközben vagy kiszóródott és nem megtalált avagy összetöpörödött golyócskákat. Ezt megunva és a plüssproblémával keresztezve jött az ötlet: plüssöket a kis gyöngyök helyére a fotelbe! És lám, bejött -azóta is :)


Nem ismertem még a KertvárosiAnyuka blogot amikor a polisztirol gyöngyök helyére plüssöket raktunk a fekvőfotelbe, de itt is megtalálható ez az ötlet: A plüssök helye

Kép forrása és még egy blog, amit a fenti blog is idéz a témában: ComeTogetherKids

Lehet varrni is sima textiltartót, de ha van meglévő babzsák foteletek (vagy más forma) és eleged van a kis fehér gyöngyök kihullásából vagy a feltöltésből amikor újra és újra összemennek, akkor remek ötlet a nem mindennapi használatban lévő plüssöket belerakni -és plüssből szerintem minden kisgyerekes családban van egy halomnyi. Nagy halomnyi.

És ahogy az a másik blogos képen is látható (látogass el a ComeTogetherKids blogra a fotóért)  kényelmes is lesz eléggé ez a fotelszerűség ahhoz, hogy a gyermek szívesen használja ezután is -nálunk is bevált.

Időnként pedig csere van: ekkor kiöntöm az összes, fotelben lévő plüsst és lehet válogatni -kb. 5-5 darabot fejenként- ami kint marad és helyettük a régieket rakom be, így a gyerekeknek is jó a játékcsere.Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...