csütörtök, december 27, 2012

Rajzgyűjtő

Nálunk hagyományosan a Karácsony utáni és Szilveszter előtti nyugodtabb időszak a papírok szelektálásának ideje. Ekkor átnézzük az összes papírt itthon és ami kellhet még -számlák, szerződések, befizetett csekkszelvények, stb- azokat elpakoljuk egy nagy mappába, ami pedig nem kell megy a kukába. 

Mióta elég nagyok gyermekeim és ők is alkotnak számos rajzot év közben muszáj vagyok azok között is szelektálni mert nem férnénk el tőlük. Ami csak firka, az bizony nem kerül megőrzésre -ha a hátoldala üres, akkor még felhasználható. 

Ami pedig "műalkotás" azokat amúgy is év közben felcímkézem: ráírom, melyik gyermek és mikor készítette, sőt azt is, mit ábrázol (hát bizony eleinte ezt nem írtam rá és sok mindenről már nem tudom eldönteni, mi is)

Emellett gondot okozott, hogyan tegyem el: lefűzésnél sok genothermre lenne szükség -bár ez is egy jó megoldás- de egyik évben adódott az ötlet az üres chipses dobozzal, ami henger alakú: ide szépen beférnek a rajzok és kis helyet foglalnak, ráadásul mint egy kincset őrizhetjük meg a későbbiekre.

A doboz rajztartóvá tétele is egyszer:


először egy sima lapot ragasztunk rá


Majd ráírjuk a gyermek nevét és az alkotások begyűjtésének évét
Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...