csütörtök, december 13, 2012

Nigella mandarinos sütije -variáns


Adott volt a Mikulás-csomagban pár mandarin, de nálunk senki sem szereti. Nem úgy mint Nigella mandarinos tortáját, amit először a tv-ben láttam a főzőműsorában. Nagyon jópofa ötlet és már tavaly is megmentett minket a mandarinok kidobásától, sőt, férjemnek is nagy kedvence lett a süti.



Csakhogy itthon sosincs és nem is olcsó a darált mandula, ami a fő alkotóeleme a mandarin mellett a sütinek. Már többször készítettem enélkül, íme a recept:

4 közepes/nagy mandarin 
250 g darált mandula helyett ugyanennyi liszt
225 g porcukor helyett kristálycukor
1 tk sütőpor
4 tojás
mandula aroma (30 ml*)

--------------------------------
*Megjegyzés:
Karácsony előtt újra ezt a sütit készítettem el, de ekkor férjem vett hozzá mandulaaromát ami más márkájú volt, mint amit én szoktam venni és persze annak más az előírt adagolása. 

Ezért írom ezt a megjegyzést: a Penny Marketes 30 ml-es Mandulaaroma az, aminek a színe zöld és emiatt zöldessé varázsolja a sütit is -ebből szoktam az egész üvegnyit, azaz 30 ml-t a masszához adni. A másik Mandulaaroma Dr Oetker márkájú volt, ennél azt írják: "4 ml (2 teáskanál) 500g liszthez" így ebből nem raktam bele a sütibe az egész üvegnyit (ami amúgy 38 ml és a színe is áttetsző, nem zöld, így a sütit sem lesz tőle zöld)

Tipp: ha zöld aromát kaptunk, abból lehet fenyőfa, de ha színtelent, abból csillagot formázhatunk sima sütikiszúróval amint kisült a süti.


Az aromától szép zöldes színt kap a sütemény, ezzel is csak közelebb került a Karácsonyhoz:
a massza színéről rögtön egy karácsonyfa jutott eszembe, hát ilyen alakúra vágtam:



 De lett egy csomó aprósüti is:



Eredeti recept itt található



Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...