szerda, december 05, 2012

Mikulásra

Biztosan vannak családi hagyományok, terveitek, mi lesz Mikuláskor, mit kap a gyerek, mit csináltok, ha külön programoztok, stb. Most pár neten látott ötletett mutatok be inspirációnak.


Előző nap -legkésőbb- lehet listát írni a télapónak/Mikulásnak, ki mit szeretne. Mi ezt minden évben megcsináljuk közösen a gyerekekkel még december elején, kb elsején, mert így tudom, minek örülnének éppen. Sok óhajuk változik, és ez a beszélgetés jó alkalom arra is, hogy megbeszéljük, a Mikulás már idős és csak kis ajándékot tud hozni, a nagy ajándék Karácsonyra jön (és persze megbeszéljük azt is, az mi legyen szerintük). Remek móka közösen levelet is írni és "feladni". Itt van egy minta rövid, velős mikulás- vagy inkább "Jézuska"levélnek:
Forrás: homebyheidi

Egy bővebb, hosszabb, de szintén jórészt előre megírt levélmintát pedig itt találhattok


Ez pedig az fentiekből inspirálódva általam készített magyar nyelvű mikuláslevél:

de van karácsonyi, Jézuskának írt változata is. 

A levelet pedig nem is kell a postán feladni, elég, ha a Mikulásra bízzuk:

elkészítéséről: Gyermeksziget, Ötletbazár

De sokszor -ha öszejön a Karácsony előtti hajtásban ami a munkahelyeket sem kíméli- akkor programot, valami élményt ajándékozunk a gyerekeknek. Kicsit nehéz a helyzet, mert a szülinapoktól eltérően ekkor nem olyan jó ötlet, ha későbbre rakjuk a progit, fontos a nap maga (gondolom, hogy aztán az iskolában, óvodában is el lehessen mesélni, mit kaptak a Mikulástól/ra)

A mikulászsákba is igyekszünk egészséges rágcsákat is rakni -már amit hajlandók megenni- de láttam a neten egy érdekes szokást, lehet (újkeletű) angolszász szokás mert több angol és amerikai blogon is belebotlottam: a rossz gyerek nem virgácsot kap hanem tictacot mondván az a hóemberpuki :o) 
Forrás: phar-ma

De aranyos ötlet a nasinak szánt rénszarvas-orrok is és az árnyképes zoknijelölés:
IMG_4398
a-personaltouch és beneathmyheart

És végül két ugyan angol nyelvű, de nagyon aranyos és angolul nem beszélő gyermekeknek is nagy élményt jelentő, személyre szabható oldal ahol a Mikulás maga szólítja meg a gyermeket!  
PortableNorthPole és a TheSantaVideo

Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...