szombat, december 01, 2012

Hóember parti

Karácsony előtt rendezhetünk egy hóember partit, ami csak annyit tesz, hogy a hóember téma köré szervezzük a partit: a dekorációt, ételt, italt (amennyire lehet) és a játékokat is. Főleg gyerekeknek nagy öröm, de akár gyermeklelkű felnőtteknek is mókás lehet :) Külön jó egy ilyen buli akkor, ha valakinek Karácsony körül van valamilyen ünnepe -név- vagy születésnap- és szeretné külön is megünnepelni.

Photobucket

Dekorációnak egyszerűen megvalósítható a befőttesüvegből kreált hóember: csak rajzoljunk/ragasszunk hőálló papírt az üvegre (répaorr, szem, száj) és mehet bele a kis teamécses. Snowman 1astuff-by-ash az ötletadó

Plafonról, lámpáról lóghatnak le, vagy az ablakhoz tehetjük a műhópelyheketPinned Image

Rakhatunk a székekre is -előre elkészített- díszítést 
(varrnitudók előnyben, bár már vásárolni is lehet ilyesmit): 
 

A teríték is lehet hóemberes: eldobható papírtányérokra rajzoljunk hóember arcot: Canning Jar Lid Turned Snowman favecrafts

Ételnek készíthetünk hóember muffint -ügyesebbek ilyet: 
Pinned Image (pinterest-forrás)
mindenki más pedig ilyet: 
Pinned Imagepinterest-en láttam ezt is. 
Készülhet hóemberes fánk is, vagy más süti ilyen díszítéssel:

Egyéb étel-ötletek:

Ezt ugyan dinnyéből készítették, de ha akad otthon egy nagyobb és egy kisebb kerek tálkánk, akkor abból is kreálhatunk hóemberes kínálótálkaszettet:

Itt ugyan úti-elemózsia van a fotón, de az ünnepi asztalon is szépen mutatna a hóember-szendvics és a mályvacukor-hóember is, csakúgy mint a mini répák, amik nagyon stílusosak egy hóember partin:

Az evés fénypontja lehet ez a remek ötletű, kreatív hóember-pizza deliacreates

Persze kisütve már kevésbé lesz fehér sajnos, de akkor is jó ötlet. 
Sima házi pizzatészta kell hozzá, de akár bolti pizzalapokból is készülhet (csak méretre kell vágni háromból kettőt), mehet rá a fehér szószalap, sajt és olívabogyók, no meg egy bébirépa. 

A desszert is lehet hóemberes -a torta:
  cakewrecks 
Egy picit szerényebbet magunk is készíthetünk: sima torta, fehér bevonóval (fehércsoki vagy marcipános) és rá kerülhet a szintén marcipánból készített hóember. Esetleg ha szerencsénk van, vásárolhatunk készen is hóember-marcipánfigurát. 

Italnak szintén készíthetünk hóemberes csodát :) Ha már lúd, legyen kövér és minden hóemberes: egy tejesüveg-szerűben, de akár kis bébiételes (vagy más) befőttesüvegben is kínálhatunk valami fehér színű italt -mondjuk fűszeres tejet (fahéjjal felfőzve elég finom), szívószállal, kis applikációval (hóember-díszítés) és kis sállal.
 Pinned Image 
Sajnos a képhez nincs meg a forrás, csak a Pinteresten láttam, így nem tudom, pontosan miből készült a hóember feje, első ötletnek nekem a kreatív boltokban kapható kis fehér golyócska jutott eszembe -persze az nem ehető sem iható így max a dekoráció része lenne, ami abból a szempontból nem baj, hogy úgyis átmegy rajta a szívószál, amivel inni lehet így is a tejet. Esetleg lehet még próbálkozni marcipánnal is.

A következő ötlet szintén Pinterestes, de rénszarvasos, viszont átalakíthatjuk hóemberessé is a palackokat és a zacsit is könnyen:
Pinned Image

Egy jó tejeskávé vagy kakaó is lehet a bulihoz illő tejszínhabbal és pár csokidarabkával:  amandaparkerandfamily

Hóemberes bóléstál:

amandaparkerandfamily

És kétdecis papírüdítők átöltöztetve:

Zene -hóemberes dalok


Ismertek még más, magyar nyelvű hóemberes dalt vagy éneket? 

Játékok, azaz a mókás időtöltés hóember-stílusban

Játszhatunk hóember-puzzlet
 
Ez a legkisebbeknek is biztosan menni fog.

Készíthetünk előre "hogyan rajzoljunk hóembert" lapokat, vagy csak simán, sablon nélkül is rajzolhatunk hóembert 
-pár rajzsablon itt:  how-to-draw-funny-cartoons és itt található

Készíthetünk talpnyom-hóembert is 
 
...és ha van kedvünk, lehet egy nagy kör a bulin résztvevők talpnyomaiból: 

De lehet tenyérlenyomatból is öt kicsi hóember:
  

Nagyobbaknak, de ügyesebb ovisoknak is jó móka a hópehely-hóember 

És persze nem maradhat ki a hóember-építő társasjáték is
 
Sablont itt találhattok hozzá: livelovelaughkindergarten de magunk, nyomtató nélkül is könnyen elkészíthetjük az elemeket. 


Ha gyermekünknek és barátainak tartjuk a bulit, és már elég nagyok, akkor a köszönőajándék, amit a buli végén, hazamenetel előtt kapnak lehet tictac, alias hóemberpuki
 
De ha még kisebbek -ovisok, kisiskolások- akkor adhatunk más, kis alakú és fehér színű édességet is (kicsi mályvacukrot, kis marcipángolyócskákat -ez sk készítendő és akár lehet hóember alakú is ha már nekiállunk golyócskákat gyúrni marcipánból)

Köszönőjándék és a dekoráció része is lehet a Wc papír gurigából készített hóember: Puppets

Szögletesebb hóember készülhet dobozból, akár táblás csokiból is: Pinned Image pinterest DIY snowman ideacraftaholicsanonymous 
-ugyan ezen a linken fadarabból készítik a hóembert, de egy sima tábla csokit, vagy akár szeletnyit ha becsomagolunk fehér papírba, rajzolunk rá hóemberarcot és körbetekerjük egy icipici sállal, máris kész az édes hóember-szelet

Köszönetképpen emlékbe adhatunk nem ehető apróságot is, mint ez a kupakegyüttes, amit más kerek dologból is kivitelezhetünk (papírkorongok, gyurma, stb):
 snowman ornament Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...