szerda, december 05, 2012

Csak egy tipp: App-ajánló (teendőlistás)


Rövidbejegyzés következik:

Biztos sokaknak van már okostelefonjuk -nekem is nemrég óta van, de nagyon megszerettem és az ingyen letölthető applikációkkal (röviden app-okkal) pedig nélkülözhetetlen társam lett a mindennapokban. 

Mivel sokfele kell figyelnem anyukaként, és sokszor vagy toll nincs kéznél vagy papír vagy leírni nincs megfelelő hely, ezért is használom legtöbbször a mobilom. Kedvenceim az olyan alkalmazások, amiket kompjuteremmel is tudok használni, regisztrálok és ha bármi történne telefonommal -például lenyúlja a gyerek és megnézi, egy pohár vízben elmerül-e vagy hasonló- na akkor sem tűnne el minden információ. Naptárnak ezért is használom a gmail-eset (google) de teendőlistában (pipálós avagy to do list) kerestem könnyebben kezelhetőt és szinkronizálhatót. Próbálkoztam többféle alkalmazással is, de legjobban az Out of Milk nevű alkalmazás vált be -és lett kedvencem.

Előnyei:
  • weben is használható, azaz kompjuterről (PC-ről) 
  • Van To-do-list azaz tennivaló listás része, de mit kell venni a boltban lista (shopping list) is: 
  • Miben más a kettő? Beállítható, mennyibe kerül egy-egy holmi, amit venni kell és később emlékezik rá -azaz ha ugyanazt írjuk a listára elég a nevet írni és hozzáadja az árát is, sőt, végösszeget is ad ha több mint egy dolgot teszünk a listára. 
  • Darabszám is megadható és ebben az esetben természetesen szorozza az árat.
  • És, ami még szuper: ha vásárlás közben pipáljuk a kezünkben tartott mobilon a listánkat akkor kiszámolja a listán még ki nem pipált elemek összértéke mennyi -így könnyebben gazdálkodhatunk egy-egy vásárlásra szánt pénzünkkel.
  • De ugyanez a funkció remekül használható a napi költések vezetéséhez: napközben csak beírom, mire mennyit költöttem és kiszámolja az összértéket és a nap (vagy napok) végén elég rápillantanom, ha pedig szeretném, átírom egy külön füzetbe (házi költségvetésbe)
  • Több külön listát is generálhatunk -így vezethetem a napi kiadásokat, a tervezett bevásárlás listáját és azt is, mi kell a suliba, oviba, stb.
  • Nagyon könnyen kezelhető mind az internetes mind a mobilos felület
Ajánlom tehát ezt az appot mindenkinek, akinek sok teendője akad így Karácsony előtt! Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...