kedd, november 13, 2012

Újrahasznosítás: Gyerekújságok, kifestők


Biztosan szinte mindenki, akinek gyermeke van, vett már neki újságot és/vagy kifestőt. Már egészen kicsi korban is lehet, hogy kapott ilyesmit a gyermek, amibe aztán firkált, firkálva színezett és hamar megunt, ill hamar elfogynak a feladatok, színezők... Nálunk egy időben halomban álltak az újságok -az egyik lányunknak volt egy újságos-színezős-feladatos korszaka, amikor falta ezeket és nem lehetett neki semmi mással nagyobb örömet szerezni, mintha kapott egy-egy gyerekújságot. Ezek a kiadványok elég borsos összegbe kerülnek -nyílván a szülő sok mindent megvesz jó drágán gyermekének, nincs is ezzel alapvetően baj, de olyan hamar kitöltött mindent a gyerek és úgy sajnáltam volna kidobni a régebbi újságokat... Ezeket ugye más gyereknek sem lett volna érdemes átadni, mert firkás volt, minden feladatot megoldott, nem talált volna benne örömet így használtan senki. Újrahasznosítani mégis lehet ezeket is! Íme pár ötlet:
  • ha teljesen firkás, kitöltött, akkor se dobd ki, mert jó lesz majd később: készíthetsz sk foglalkoztató füzetet a gyereknek és a már használt újságokból merítheted az ötleteket a feladatokhoz -az újság kapcsán látszik, melyik feladat tetszett a gyereknek. Ötlet- és ihletadónak remek egy-egy újság. 
  • ha még akad egy-egy megmaradt, kitöltetlen feladat, színező, akkor azt kivághatod és összegyűjtve kijön egy egész újságnyi feladat. Ragaszd A4-es füzetbe és máris megvan a részben sk újság. Így nem vesznek kárba a megmaradt feladatok sem.
Ez csak két tipp, de így a teljes újság teljesen felhasználható és nem kell a szülőnek rossz érzéssel kidobnia, hogy megint mennyit költött rá és milyen hamar kifújt a magazin... A kitöltetlen feladat későbbre halasztása arra is jó, ha a gyermek azért hagyta ki, mert nem tetszett neki a feladat, nem akarta megoldani -az összegyűjtéses módszer (nálunk legalábbis) bevált erre is remekül! :)

Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...