péntek, november 16, 2012

Mi kerüljön az adventi naptárba?

Egy nehéz téma: kisgyerekes szülőként egy egészen új, saját gyerekkorunkból valószínűleg nem ismert dologgal állunk szembe -ez pedig az adventi várakozás 2000es évekbeli verziója. 

Mert ugye aki vallásos (vagy sem) tapasztalhatta az adventi koszorút, a gyertyák meggyújtását a vasárnapokon, de ami manapság kezdett divatba jönni, az ennél sokkal több. A gyerekek ugyanis sokszor minden egyes nap december 1-től Karácsonyig kapnak valami apró meglepetést, játékot. Mikor tini voltam láttam először olyan csokis adventi naptárat ami a decemberi napokra kínált egy-egy csokit az ablakok mögött, de a mai verziók ennél is többek. Nem hiszem, hogy jó ötlet előre ajándékozni az összes napon -ez eleve 23 plusz cucc aminek hely kell már a karácsonyi ajándékok kibontása előtt, az anyagiakról ne is beszéljünk. Persze ugyanakkor nem szeretnénk, ha gyermekünk kimaradna bármiből is -erre jók a kreatív adventi megoldások.

blue_candlesForrás: Hellokids

Mi legyen hát a naptárban?

  1. Klasszikus az apró játékok, meglepetések
    1. ezek lehetnek újonnan vásároltak
    2. de pl olyan meglévő játékok is, amikkel már rég játszott a gyerek
  2. De lehet adventi egy puzzle is ami 24 darabból áll: lehet betlehemi kép, de más is (egy képet 24 részre vágunk, nem kell igazi puzzle-nek lennie) vagy lehet egyéb gyermekkirakós is (akár térbeli is) és lehet olyan is ami max 4-5 darabból áll, így többet is kirakhat advent alatt, nem kell egynek lennie.
  3. Visszaszámolhatunk bármilyen ötlettel -lásd itt
  4. Rakhatunk fel egy varrott karácsonyfára is minden nap egy-egy varrott díszt -a csúcscsillagot 24-én, de ha műfánk van akár azzal is megtehetjük ezt az igazi díszekkel (esetleg minden nap 3-4 dísszel, a fa méretétől függően)
  5. Betlehemes figurák -minden nap egy figura
  6. Minden napra egy közös családi móka (miniprogram)trees 
Fotó forrása:  http://www.webweaver.nu/clipart/christmas-dividers.shtml 

A következő időszakban bemutatok pár ötletet a fentiekre, hogy pontosan hogyan is lehet megvalósítani -mert jó ötlet programokat ajándékozni, de 23-at?!? Igen, lehet, nem is olyan nehéz. Hamarosan adok tippeket erre is...


Addig is:
Források és ihletadók:
Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...