szerda, november 14, 2012

Gyermekkel étterembe - Mivel kössük le?


Jobb esetben az ember akkor is eljut(hat) étterembe, ha kisgyermeke van. Azonban egy bizonyos korban -már ami a gyereket illeti- ez nem egy egyszerű dolog és igazi nagy kihívás a szülőnek. A gyermek nem tud nyugton maradni, unalmas neki az ételre várás, a hosszas evés és úgy általában minden -kivéve a tiltott dolgokat: kimászni az etetőszékből, kiborítani bármit ami az asztalon található, felfedezni az étterem tiltott részeit és finom falatokat kuncsorogni a többi vendégtől. Ezeket megelőzendő érdemes felkészülni az éttermi "kirándulásra"

Jól jöhet pár egyszerű játék otthonról -nem törékeny, nem zajos játékok -bár itt számolni kell azzal, hogy direkt ledobja a gyermek, mert úgy viccesebb.
Totyogó korban -amikor már elég nagy, hogy maga sétáljon, de a türelmet hírből sem ismeri- a legnehezebb a dolgunk. Erre tuti tippem nincs -érdemes bölcsen választani éttermet (lehetőleg gyerekbarátot) és érdemes sok energiával töltekezve nekivágni és gyorsan elfogyasztható ételt rendelni.

Viszont nagyobbaknak sok tippem van. Arra a korra gondolok, amikor már szívesen rajzol, színez  a gyermek.

Az egyik legkézenfekvőbb ekkor a rajzeszközök bepakolása -mint például a ceruzakukacot (lásd a fotót)
0206_kids_gtpencilkit_l.jpg
Fotó forrása: Marthastewart

vagy más módszert a ceruzák, zsírkréták tárolására, de a legjobb, ha egyszerűen össze tudjuk csomagolni a papírokkal ezeket. 
Erre remek lehet egy már otthon amúgy is meglévő rekeszes irattároló mappa:

És mi minden fér bele:

Azért is remek így tárolni az éttermi szettet, mert jól szeparált, így mindig könnyen ki tudjuk venni azt, ami éppen szükséges: elsőre a ceruzák és egy színező. Ha ezt megunta, jöhetnek a logikai feladványok, majd a sima papírok, stb. Elég sok időre lefoglalja a gyermeket, akinek az is izgalmas, hogy mi lehet még a tárolóban, milyen érdekes feladat. Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...