csütörtök, november 08, 2012

Gesztenyesütés otthon


Máris itt a hideg, télies idő -illetve tegnap az volt, hóeséssel, jöhet is a finom gesztenye -otthon elkészítve.
Ezelőtt egyszer sütöttünk itthon gesztenyét: kb 80-100 dekából lett 4-5 szem ami ehető volt, így most előzetes kutatómunka után láttam neki a feladatnak.

Az elkészítés lépései:


  1. Gesztenyék bevágása -ikszet vágtam
  2. Gesztenyék beáztatása vízbe -legalább 1 órára, de lehet egy egész éjszakára is
  3. Gesztenyék sütése:
    1. sütő előmelegítése 220-240 fokra
    2. ép felük lefelé, bevágott rész felfelé néz
    3. ne fedjék egymást, lazán egymás mellett legyenek
    4. öntsünk a tepsibe alájuk némi vizet
    5. sütési idő kb 20-25 / 15-18 perc 200 fokon
    6. takarjuk le alufóliával
    7. sütés közben egyszer legalább fordítsuk meg a gesztenyéket, hogy mindkét felük jól átsüljön
    8. levesszük és így is sütjük 5-8 percig
    9. (megj: időben tovább kellett sütnöm, de remek lett az eredmény)





Források:


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...