hétfő, november 19, 2012

DIY: Olcsó sk ajándékok Karácsonyra


Közeleg a Karácsony és tuti sokan nem állnak jól anyagilag, de ami még fontos, hogy a boltokban, ahogy látom, rém drága majdnem minden -oké, oké válság van még mindig, de ehhez képest is soksok ezerbe kerülnek egyszerű dolgot, pl játékok is- továbbá a saját kézzel készített ajándékoknak kellemes bája van, hiszen a készítő sok időt és energiát fordít az ajándék elkészítésére. Szeretek kapni és adni is sk ajándékot. 

Pár tipp vegyesen:


gyereknek készíthetünk nagyon egyszerűen mondókás-dalos kártyákat. Excelben készítsük el: a mondókát másoljuk/írjuk oda, alája egy képet ami kapcsolódik hozzá, ezt nyomtassuk ki (legjobb színesben) -de mindezt elkészíthetjük kézzel (PC és nyomtató nélkül is)! 
Akinek van gépe, laminálja, akinek nincs, esetleg ragassza le olyan átlátszó füzetragasztóval ami tekercsben kapható (kisebb kb 600 Ft), és érdemes vastagabb lapra (kartonra) ragasztani a hátulját. Varrhatunk hozzá egy szép kis szütyőt, de dobozban is tárolható.
Kellemes játék akár otthon, akár ha elmegyünk valahova: étterembe, vagy bárhol, ahol várni kell. Elrakhatunk a pénztárcánkba, zsebünkbe pár kártyát és amikor sorba kell állni és unja a gyermek, előkapunk egyet -máris könnyebben telik az idő. 
 


Felnőtteknek: saját készítésű gasztroajándék -ha befőztünk, akkor lekvár, de nincs késő még készíteni sem! Tavaly decemberben almás narancslekvárt készítettem és nagy sikere lett! 
Fontos a szép csomagolás -a külcsín is számít- otthon is száríthatunk narancsot.

Ismét egy gyerekjáték: ez a társas nem feltétlenül ajándék, de jó időtöltő lehet a karácsonyi várakozásra.
Rajzoljunk fenyőfát (vagy vágjunk ki papírból és ragasszuk fel). Rajzoljunk rá pár díszt. Jó, ha van otthon korong (iskolai felszerelés része, papírboltokban kapható, elég olcsó, de ki is vághatunk korongot). Utolsó hozzávaló egy dobókocka. 
A játék menete: dobunk a dobókockával és annyi díszt (korongot) rakhatunk fel a fánkra, amennyit dobtunk. (Érdemes jó nagy fát készíteni hogy sok dsíz férjen rá és ne érjen hamar véget a játék)

Sk malom -kedves ajándék rokon vagy ismerős gyermeknek ha saját gyermekünkkel közösen készítjük el. Lehet rajzolni/festeni/ragasztani vagy mint jelen esetben is varrni pályát és a kis bábuk hozzá lehetnek kavicsok, vagy kisütött gyurma. Érdemes ehhez is szép tartót varrni vagy máshogy készíteni és ha szükséges, a játékszabályt is leírni, kinyomtatni. Egyszerű, de kedves ajándék.Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...