szombat, november 17, 2012

DIY: Olcsó játékok meglévő alapanyagokból

Pár játéktipp -biztosan sokan gyűjtenek már Karácsonyra, így jól jönnek az olcsó játékötletek és az alábbiak jól fognak jönni Karácsonykor is -amikor eleve sok a feleslegesnek tűnő, de jól játszható alapanyag!

Dobozok -minden mennyiségben! Rengeteg játék készíthető és játszható velük! Előre szólok, ha valami nagyobb dolgot veszünk vagy kapunk Karácsonyra, ne dobjuk ki azonnal a dobozát! Jó lehet dobozháznak:De kis átalakítással a kisebb dobozokból lehet baba/póni/vagy bármilyen kisebb játékfigurának ház:
Különösen jók erre azok a dobozok, amikben játék volt és eleve egy házbelsőt vagy tájat ábrázolnak.

Karácsonykor a gyermek ha sok ajándékot kap, szükséges lehet egy-egy újabb tároló az új (vagy a már nem férő régi) játékoknak. Erre is remek egy doboz, nem baj az sem, ha csúnya a külseje: ragasszunk rá textíliát -méteráruboltban kapható molínóvászon ami elég olcsó és sima fehér, könnyen festhető. Sima ragasztó stifttel is ragaszthatjuk -fennmarad! Persze, ha elég ügyes a gyermek, besegíthet ebben a fázisban is. Utána viszont mindenképpen ő jön: ki kell festeni a vásznat illetve dobozt! 

Pár eszköz, egy kis kreativitás és remek időtöltés & hasznos végeredményünk lesz!És ez még csak 3 ötlet volt... folyt kövPrint

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...