szerda, október 31, 2012

Halloween V.: Játékok!
Játékok

 • Nyomtatható színezők
 • tökfaragás -ezt a gyerekek nagyon élvezik, még ha csak nézik is magyar nyelvű leírás lépésről lépésre itt  Fotó: foodservices
  (tök híján megoldható almával is, mécses belerakása nélkül is) -itt van az alma-verzió:
   (saját fotó)

   és íme, online verziója és töklámpás-papírtányér Easy Halloween Craft Forrás: notimeforflashcards
 • beöltözés -mint farsangkor. Nálunk van egy nagy jelmezes doboz és ez kerül elő évente háromszor (Farsang, Halloween, Szilveszter). Így különleges a gyerekeknek és pár jelmezzel évekig elvannak (két jelmez, három álarc, pár korona...)
 • csokit vagy csalunk -ez az angol trick or treat megfelelője, de semmi nagyra nem kell gondolni, egyszerűen csak mikor besötétedik megijesztenek minket, szülőket otthon és ezért mi adunk nekik pár (nem sok) csokit vagy cukrot, amit amúgy is engedünk nekik enni. Szomszédba, máshova nem megyünk. Készíthetünk előtte közösen kistáskát a cukroknak -pl. ilyet: boo-bags.jpgForrás: AlphaMom
 • jó befejezése lehet a napnak egy közös időtöltés -társasozás például. Ha stílszerűek akarunk lenni, valami szellemes társast játszhatunk (ma már elég sok ilyesmi kapható -sok közülük elég jó), de ha nincs ilyenünk, egy sima meglévő is remek, lényeg úgyis a közös játék. 
 • memóriajáték Halloween-figurákkal (tök, fekete macska, stb)
 • szellemes bowling  Forrás: jennwa 
  vagy wc papíros-tökös bowling  forrás: jeanetics
 • Ne edd meg Jacket!  Forrás: toddlerapproved -ez az a játék, amikor vki kimegy a szobából, így a többiek meg tudják beszélni, melyik tök lesz Jack. Majd mindegyik tökre rakunk egy-egy szem cukrot, csokit, répát (bármit ami ehető) és visszajöhet az, aki kiment a szobából. Elkezdi egyesével enni az ételt a tökökről, de amikor a Jack-nek elnevezett tökhöz ér, akkor mindenki felkiált: Me edd meg Jacket! És vége a játéknak. Érdemes tehát óvatosan ennie, hogy minél többet ehessen mielőtt Jackhez ér. Ha meglett Jack újra kezdődik a játék -újra kimegy vki, stb.
 • tök-öltöztetős játék  forrás: pinkandgreenmama - Lényeg, hogy ki tudja kirakni leghamarabb a kész tökfejet. Készíthetjük papírból is, így gyorsabban és könnyebben készen van: kell egy nagy tökforma, hozzá szemek, orrok, szájak és egy dobókocka -sima is jó. 1-6-ig vannak ezen számok, így kis kreativitás kell, pl: 
  1. bal szem, 
  2. jobb szem, 
  3. orr, 
  4. száj, 
  5. még egyszer dobhatsz, 
  6. most kimaradsz

Print


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...