péntek, szeptember 07, 2012

Tippek uzsonnára

avagy hogyan legyen változatos a gyermek uzsonnája? 

(de persze működhet ez irodai hideg ebédnél is)





Variáljuk az alapot, a kenyeret, ill a kenyérhelyettesítőt:

  • Sima kenyér
  • Zsemle, 
  • kifli
  • Toast vagy szendvicskenyér
  • Bagett
  • Előzőek teljes kiőrlésű, barna, vagy magos verziója 
  • Tortilla-lap
  • Pita
  • Sós palacsinta
  • Naan (indiai kenyér)
  • Kétszersült
  • Bagel

Kenyérbevalók:

  • Felvágott (óvatosan, ügyeljünk rá, mennyi ideig kell kibírnia hűtés nélkül az elfogyasztásáig)
  • Szalámi
  • Sült hús hidegen
  • Fasírt -húsból vagy vega fasírt (zöldséges, zabos vagy szójás)
  • Lekvár, dzsem
  • Szendvicskrém -házi vagy bolti, húsos, vajas, halas, stb.
  • Mogyorókrém, nutella (ez már inkább a desszert-kategória, de mivel kenyérre való, ezért kapott itt helyet)
  • Saláta -francia, vagy más -ezek különösen finomak barna kenyérrel, de vigyázzunk szintén a hűtésmentesség miatt!

Pékáruk:

  • bolti bármi, de jó, ha mini verziót veszünk előre mert akkor belefér az uzsidobozba és tehetünk melléje mást is -pl gyümölcsöt
  • vagy lehet házi, otthon sütött is
  • lehet édes, vagy sós is (kakaós csiga, briós, vagy pizzás csiga, pogácsa, stb.)

Gyorsételek mini verzióban:

(ezek inkább ebédre valók ha van melegítési lehetőségünk)
  • pizza
  • hot dog
  • gyros
  • hamburger
  • falafel
  • stb.

Szendvics-mellettiek (nasik):

  • zöldség (meghámozva, aprítva, ha kell)
  • gyümölcs (szintén evésre előkészítve)
  • sós nasik (keksz, stb.)
  • édességek (csoki, stb. -lehetőleg ne minden nap)
  • tejtermékek (joghurt, puding, túródesszert, stb. - bolti, vagy otthon készített)

És azoknak akik nem beszélnek angolul íme egy magyar lista -nem a fenti fordítása, csak egy ihletadó a saját tollamból (de inspirálódva a fenti által):


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...