szombat, szeptember 15, 2012

Lista betegeskedős időre

Reméljük a legjobbakat, de érdemes felkészülni arra is, ha megbetegedne a kicsi vagy mi, vagy egyszerre többen is a családból.

Nem feldobó náthásnak lenni, de még rosszabb amikor fáradtan, lázasan kell keresgélni valamit -zsepit, lázmérőt vagy gyógyszert- mert már ki tudja, legutóbb hova tettük... Avagy amikor párunk segítene, de nem tud, mert fogalma sincs, mi hol van. Érdemes lehet összekészíteni a holmikat amik egy egyszerű nátha/influenza/megfázás esetén szükségesek és ezeket állandó (gyermek által nem hozzáférhető) helyen tárolni.Mi legyen a "csomagban" összekészítve?

  1. lázmérő
  2. papírzsebkendő
  3. kis zacskó, ha úgy adódik hogy ne kelljen se kézben fogni a használt zsepit, de a szemetesig elmenni 
  4. lázcsillapító (ami hűtést nem igényel) -felnőttnek és gyermeknek való is külön (a gyermeknek való szerek: kúp és szirup. Érdemes mindkét féléből tartani otthon, sőt, figyeljünk, hogy legyen ibuprofen és paracetamol alapanyagú is, mert ezeket felváltva lehet adni makacsabb magas láz esetén -de mindenképpen konzultáljunk használat előtt az orvossal!)
  5. orrspré vagy orrcsepp -érdemes tengervizes cseppet kéznél tartani, ha másmilyen kell, azt valószínűleg az orvos fog felírni adott betegséghez passzítva
  6. orrszívó
  7. torokfájásra tabletta -mi erre homeopátiás tablettát szoktunk szedni, de van, aki a vény nélkül kapható patikai szopogatós tablettákat kedveli inkább. Ha a gyermek nem tud enni a torokfájása miatt, akkor az orvos javasolhat fájdalomcsillapító szert neki, de szintén mint egy előző pontnál itt is konzultáljunk a gyermekorvossal előbb.
  8. egyéb gyógyszerek amiket szedni szoktunk felsőlégúti megbetegedés esetén -ill. amiket felírt az orvos az aktuális betegségre
  9. lista -ezen lista személyre szabva, kinyomtatva (vagy kézzel leírva), hogy ha valami elfogyna, tudjuk, ill. gyorsan átnézhessük, miket is pakoltunk egybe.
  10. +1 tipp: pakolhatunk ide olyan kisebb játékot, mesekönyvet is, ami segít a gyermeket lekötni amíg mérjük a lázát, esetleg ami felvidíthatja míg beteg, stb. 


Print

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...