péntek, augusztus 31, 2012

Szeptember

Tumblr_m9sb8702421qgwioso1_500_large

Havi teendők, ötletek, ünnepek:
 1. Szent Mihály, Földanya, Őszelő, Mérleg hava
 2. szeptember 1.: Kezdődik az iskola! (sokaknak bölcsőde, óvoda is) de ez a nap a Túróscsusza napja is -tudjátok, miért? Hát mert mikor is lenne a túróscsusza nevenapja? Hát Egyed napján! :D (és ezen a napon van Egyed névnap)
 3. Szeptember második vagy harmadik hétvégéje: takarítási világnap -őszi nagytakarítás (bár szerintem érdemesebb még nyáron, amikor szünet van megejteni)
 4. szeptember 22.: Európai autómentes nap
 5. szeptember 23.: Nemzetközi hulladékgyűjtő nap
 6. szeptember 30.: A népmese napja -Neked és gyermekednek melyik a kedvencetek?
 7. Kezdődik az iskola/óvoda/bölcsőde -visszaáll a rutin, korán kel mindenki reggel és a többi. Készülj fel -ha eddig még nem tetted- és szerezd be a kedvenc kávédat! (és nagy adag türelmet és energiát)
 8. Ne feledd: az iskolaidőszak kezdetével változhat a bkv járművek menetrendje -a megszokott nyári menetrendet felváltja az iskolaidős- és érdemes kicsit hosszabb menetidővel is számolni, hiszen sok-sok iskolással többen közlekednek már (és ovisok, bölcsisek, a szüleik akik viszik-hozzák őket, a tanárok...)
 9. Ha nem is lesz még iskolás a családban idén, azért az áruházak szeptemberi -iskolaév eleji- akcióiban érdemes beszerezni az irószereket (papir, füzetek, ragasztó, cellux, stb) amik amúgy is jól tudnak jönni egy háztartásban és a gyerekkel való kreativkodásban év közben. Ha van oviskorú gyermek, neki pláne jó lesz pár szines ceruza, zsirkréta, filctoll és rengeteg papir. Sokat lehet spórolni ebben a hónapban ezeken (ha esetleg lecsúsztuk az augusztusi akciókat)
 10. Töltsd fel a házi patikát, mert jön a nátha szezon is, remélhetőleg minél később lesz beteg bárki is a családban, de érdemes beszerezni amit lehet és eláll: jól jön ha van otthon az orrszivón kivül valami orrspré vagy orrcsepp, köhögésre és minden olyasmire valami amivel még nem érdemes orvoshoz rohanni rögtön. Ha az elején elcsipi az ember a betegséget, akkor jó esetben nem fejlődik ki és előbb gyógyul az illető. Hasznosak lehetnek a homeopátiás szerek és felnőtteknek a gyógynövények is (teához).
 11. Úgyis lesz egy csomó kiadás még amit nem lehetett tudni előre -akár oviba, bölcsibe vagy suliba jár a gyerek- érdemes lélekben és pénztárcailag is felkészülni. 
 12. szeptember második vagy harmadik hétvégéje az őszi takaritási világnap -ha már takaritás, úgyis elő kell venni, átnézni az őszi ruhákat.
 13. Jön a rosszabb idő, ellenőrizd a gyermek ruháit, kinőtte-e? Van-e elég meleg pulcsi, kabát, sapka, sál, kesztyű, nadrág, hosszabb zokni és még minden ami az oviba/suliba/bölcsibe kellhet? Ovi miatt érdemes lehet mindenből ha legalább 2 van, igy nem az egyetlen melegebb cipőjét/kabátját piszkitja össze a kicsi az ovis homokozóban... Ősz elején (szeptember közepén-október elején) szokott lenni a budapesti nagybabaruhabörze, de a többi városi, kerületi és kisebb babaruhabörzék is ősztől indulnak újra, igy érdemes kész listával ellátogatni (vagy megpróbálni eladni a már kinőtt holmikat) És  ne felejtsd el, hogy szandált -oviba benti cipőnek- időben vegyél, mert később nehéz lesz találni és drágábbak is lesznek. Most még az utónyári szezonban lehetnek kiárusitások is. 
 14. Érdemes átállni a ritkábban teregetett ruhákre mert az idő már nem olyan meleg, mint augusztusban és lassabban száradhatnak.
 15. Ha tehetitek ne hagyjátok ki a szüretet sem, ha nincs vidéki ismerős, akkor menjetek szüreti mulatságba valamelyik művelődési házba!
 16. És még egy javasolt program: Ha már hullanak és sárgulnak a levelek, szedjetek párat -sok remek egyszerű játékhoz lesznek jók :) Gesztenyét is lehet már keresni,és hozzá szép kavicsokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...