kedd, augusztus 28, 2012

Iskolai(dős) emlékek

Kezdődik az iskola, és főleg alsó tagozatban fog születni sok iskolai alkotás: rajz, ragasztás, írás, stb. Érdemes ezeket -mint azt régebben már írtam az ovinál is -eltenni emlékbe. 
Persze nem mindet, ha túl sok lenne, de a legjobbakat. 
Biztosan van/volt már olyan alkotása, írása (egy fogalmazás pl.) a gyereknek, amit el akartál tenni örökre, de ha csak a papírt rakod el, az könnyen elkeveredhet... Mehetne a gyermek emlékes dobozába is, de ha több ilyen papír is akad az év folyamán, akkor azokat rakd egy egyszerű lefűzhetős (vagy sima) mappába -ne felejts el írni az adott alkotáshoz egy-egy rövid kommentet, hogy mikor készült, miért fontos Neked vagy a gyermeknek, miért nagy szó az elkészülte- és mehet is az emlékmappába.


Fotó forrása: lásd a bejegyzés végénél


Készülhet ilyen emlékmappa minden évben és akár az iskolás évek végén, vagy érettséginél vicces, vidám dolog lesz visszanézni, olvasni :)
Maga a mappa lehet a legolcsóbb -akár otthon fellelhető, vagy papírboltban kapható- mappa, ezeket könnyű dekorálni is: díszítsétek együtt, így még különlegesebb lesz! Kérd meg például a gyermeket, hogy rajzolja le magát (vagy nás fix dolgot, lehet ez akár egy kutya is) és kérd meg erre minden évben újra, hogy ez kerüljön az adott mappára. Jó lesz így azt is visszanézni, mennyit változott a rajztudása, látásmódja.

Ha van kedvetek, akkor ebbe a mappába mehet a gyermek fotója -ami az adott év első iskolanapján készült- és a kérdéses-válaszos papír is (ami szintén ugyanaz minden évben).
Ha ennyi minden kerül bele, akkor már kész album lesz és szép ajándék a gyermek érettségijére is akár.
Ragaszthatsz bele még fotókat az adott iskolaévi iskolai programokról, ajándékokat, fecniket barátoktól, tanároktól, stb. Csak vigyázz, nehogy túl vastag legyen a mappa, mert ha elsőtől készíted, gyűjtöd, akkor 12 darab lesz belőle! :) Tényleg érdemes a"best of"-ra szorítkozni.

Ötletadó:
First Day of School Signs at PagingSupermom.com
forrás
Back to School : Dry Erase Chore Charts. Get the free printable at the36thavenue.com
forrásNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...