kedd, augusztus 14, 2012

Hamarosan kezdődik az iskola...

Az iskolakezdés bizonyára a legtöbb családban fontos dátum; nemcsak amikor elsőbe megy a gyermek, hanem később is. Ilyenkor áll vissza a nyár után az iskolaidős menetrend is: korán kelés, iskolába menés, délután tanulás otthon, ebédbefizetések, különórák, rohanás, sok teendő, vásárolni és intézni való. Érdemes amennyire lehet előre felkészülni -pláne ha szerencsések vagyunk és szabadságra is tudunk menni (mi vagy férjünk vagy is-is) a nyár alatt.

Felkészülés a kezdésre

Itt egy nyomtatható menetrend -ami ugyan 2 hónappal iskolakezdés előttől ad tippeket, de talán még nem késő átnézni és pótolni amit kell.

De itt egy rövidlista, mi mindenre gondolj iskolakezdésre:

  1. Iskolai hivatalos ügyintézések: ebédbefizetés, igazolások, egyéb hivatalos papirok beszerzése, ha még kell
  2. Tankönyvek, tancuccok megvásárlása -amit csak tudsz előre
  3. Tanulósarok átnézése: ha elsőbe megy a gyermek, akkor kialakitása, ha többedik osztályos lesz, akkor nézd át az iróasztalt és azokat a helyeket, polcokat, ahol a tanuláshoz szükséges holmikat tároljátok: ami nem kell már többet, az szemetesbe, a régi tankönyvek hátulra, újak előre kerüljenek
  4. Logisztika megbeszélése: gondold (gondoljátok) át, kinek mi lesz a feladata? Ki viszi a gyereket iskolába, és ki hozza haza? Mit eszik ebédre -kell-e főznöd? Ki tanul vele délután/este? Ki viszi különórákra? Ki marad otthon, ha beteg lesz? Beszéld meg pároddal és mindenki mással, aki segiteni fog -nagyik, más rokon, barát, bébiszitter.
  5. Különórák: jelentkezés módja -mikor, hogyan-, felszerelés beszerzése vagy a régi átnézése, jó lesz-e még, naptárba beirni, mikor lesznek az órák
  6. Ruhatár: meglévő átnézése: mit nőtt ki a gyermek a nyár során? Milyen őszi, iskolai ruhákat, cipőket kell beszerezni? Speciális ruhák az iskolába vagy a különórákra (iskolai köpeny, egyenruha, sportoláshoz ruha, cipő, stb)
  7. Iskolai uzsonna: újra csomagolnod kell, nézd át, van-e elég tároló, zacskó, uzsonnásdoboz -bármi, amit használni szoktál/szeretnél. Fejben is elég: irj menüt, miket fogsz adni a gyereknek, és lehetőleg vedd meg amit csak tudsz -tartós élelmiszerek, egészséges, tápláló nassolnivalók, stb.
+1 tipp:
ne felejtsétek el megnézni, mikor lesz az tanitó- vagy óvónénik és a dadus(ok) névnapja!

Reggeli menetrend gyermekeknek

Ihletadó: I heart organizing blogIHeart Organizing

Egyéb nyomtatható holmik az iskolához (angolul): Parents - Print it: Back to school

Visszaszámolás

Erről holnap lesz szó :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...